Новини Събития

Европейски градове затягат контрола върху партитата

   
Европейски градове затягат контрола върху партитата

Мнозина обичат да организират или да се включат в подобаващо парти, за да отпразнуват предстоящата сватба на свои приятели и близки. От еднодневно обикаляне на пъбове в Лондон до обилно полят с алкохол уикенд някъде другаде в Европа - ергенските и моминските вечери са шумни, разкрепостени и много забавни. Но някои европейски градове вече са уморени и отегчени от това шумно пиянство по градските улици.

Властите на Гент неотдавна обявиха, че обмислят забрана на ергенските партита и "пивосипедите". Това се случва, след като местните жители подават постоянни жалби за това, че велосипедите се движат по пешеходни улици и за "неуместното поведение на пияните", съобщава Times.

Гент не е първият европейски град, който настоява за въвеждане на забрана. Амстердам е друга популярна дестинация за ергенски уикенд, в която още от 2017 г. са забранени "бирените велосипеди" заради буйното поведение на туристите. А тази година градът стартира и рекламна кампания, за да държи необузданите британски групи далеч - и също така наложи редица нови мерки, затягащи публичната консумация на канабис и алкохол по улиците на Квартала на червените фенери.

Популярен пъб в Голуей - град, който някои наричат "Вегас за ергени" - забрани ергенските и моминските запои миналия месец. Единбург също обмисля подобни мерки. Председателят на Асоциацията на стария град на Единбург Ерик Дрейк заяви пред шотландския вестник Daily Express, че "някои видове туристи са по-добри за града". Явно не са пияните.