Новини Събития

От Борда по туризъм са разочаровани от ресорния си министър

   
От Борда по туризъм са разочаровани от ресорния си министър

Целият туристически сектор е крайно разочарован от назначението на Зарица Динкова за ресорен министър. Това заяви заместник-председателят на Борда по туризъм Мартин Захариев в ефира на Българската национална телевизия.

Той обвини премиера Денков, че бил обещал, че за всяка позиция в правителството ще бъде избиран най-подходящият, най-добрият и най-подготвеният за поста си министър. Но в туризма не се случило нищо подобно.

Захариев е на мнение, че от бранша не са наясно какви са приоритетите на новия министър, какви реформи иска да направи и как ще отстоява интересите им пред финансовия министър.  

Захариев отбеляза и че има драматично разминаване между думи и обещания, цифри и бюджет. Заместник-председателят на Борда по туризъм е категоричен, че “брандингът” на една държава и как тя изглежда на световната туристическа карта в сложната конкурентна среда е въпрос на средства и на креативност, каквито той не вижда в сегашния екип на министерството.

Той обясни, че пътят на туристическия продукт е свързан с множество взаимосвързани етапи и най-значителен е делът на държавата. В частния сектор в Борда по туризъм са наясно с нерешените си проблеми – инфраструктурата, екологията, презастрояванета, но за тях на първо място туризмът е държавна политика.

Захариев не пропусна да припомни, че България е целуната от Господ със своите 40 000 артефакта от 7 исторически епохи, със своето второ място след Исландия по минерални извори и с изключителната си природа. Ето защо според него управлението на сектора изисква начело да стои истински визионер и куражлия.