Заведения Новини

Най-добрите пицарии в родината на пицата

   
Най-добрите пицарии в родината на пицата

Разбира се, пицата е добра, когато се доставя в картонена кутия направо на дивана ви. Но тя е перфектна, когато се сервира прясна от пещта на пицария в Италия. А за онези, които се чудят къде точно да отидат за най-хубавите парчета в родината на пицата, (италианските) експерти от 50 Top Pizza направиха класация на най-добрите пицарии в Италия за 2023 г.

Снимка: iStock by Getty Images

Първото място в тазгодишния списък заемат две пицарии - 10 Diego Vitagliano в Неапол и I Masanielli в близката Казерта. Тези най-добри пицарии не само взеха голямата награда, но заведението в Неапол получи и награда за най-добро обслужване, а ресторантът в Казерта - награда за зелена фурна. (Да, дори пицариите получават признание за екологично съзнание.)

На второ място се класира I Tigli в Сан Бонифачо, недалеч от Верона. Наричан "майсторът на тестото", собственикът  Симоне Падоан е широко признат новатор и щателен изследовател, когато става въпрос за най-доброто тесто.

Челната тройка се допълва от Seu Illuminati на Пиер Даниеле Сеу в Рим. 50 Kalò в Неапол взе четвъртата награда, а на пета позиция е 180g Pizzeria Romana в Рим. Нейната La Parmigiana Viaggiatriceполучи престижната награда "Пица на годината 2023".

Ето и десетте най-добри пицарии в Италия според класацията 50 Top Pizza

1. Пицария 10 Diego Vitagliano, Неапол

1. I Masanielli by Francesco Martucci, Казерта

2. I Tigli, Сан Бонифачо

3. Seu Pizza Illuminati, Рим

4. 50 Kalò, Неапол

5. 180g Pizzeria Romana, Рим

6. I Masanielli от Sasa Martucci, Казерта

7. Francesco & Salvatore Salvo, Неапол

8. Dry Milano, Милано

9.Cambia-Menti Di Ciccio Vitiello, Казерта

10. La Notizia 94, Неапол