Новини Събития

До пет години затвор може да получи Иван, който надраска Колизеума

   
До пет години затвор може да получи Иван, който надраска Колизеума

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишния турист, който миналия месец, с помощта на ключове, издълба името си и това на приятелката си в стена на Колизеума в Рим, съобщава италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА. Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно той да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Снимка: Youtube


Той е бил идентифициран, след като управата на историческата забележителност е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи. Впоследствие управата е уведомила полицията. Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния монумент. В събота карабинерите в Рим съобщиха за 17-годишен германски ученик, хванат да дълбае нещо в стена на приземния етаж на амфитеатъра на Флавий.

Преди това 17-годишно момиче от Швейцария беше задържано, след като беше заснето да драска инициалите си върху камък на древната арена.