Новини Хотели

Най-добрите хотели в Европа за 2023 г.

   
Най-добрите хотели в Европа за 2023 г.

Независимо дали търсите романтично бягство през уикенда или по-дълга ваканция за цялото семейство, Eвропа е в състояние да ви предложи подходящия хотел. От бохо шик имот в Лисабон и изискан уелнес курорт в Гърция, до арт деко красота в Прага и френски имот от 18 век в сърцето на винарския регион Бургундия, най-добрите места за настаняване на Стария континент предлагат нещо наистина специално.

The Independent представя най-добрите хотели в Европа през 2023 г.:

Най-добрият хотел за хипстърска градска почивка: The Hoxton, Poblenou, Барселона, Испания

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hoxton (@thehoxtonhotel)

Групата Hoxton Hotels натрупа легион от верни фенове, а един от най-новите й адреси е имот с 240 стаи в артистичния квартал Poblenou в Барселона – традиционен каталунски квартал, в който през последните години се появиха нови технологични компании, крафт пивоварни и концептуални магазини.

Абстрактни тъкани стенни гоблени, фини флорални нотки и естествени папратовозелени и бисквитени тонове, създадени от Ennismore Design Studios, придават на стилните стаи в хотела нежно причудливо усещане.

В допълнение към познатия списък от категории места за настаняване, вариращи от „уютни“ до „големи“, има нови „домашни“ стаи със собствени салони и кухненски боксове – идеални за по-дълъг престой и по-големи групи.

Не само, че Саграда Фамилия е само на 15 минути пеша, но гостите могат да се насладят на убийствени гледки към архитектурното чудо на Гауди, докато хапват такос и пейват маргарита край басейна на покрива на хотела.

Цена на вечер: от 245 евро

Най-добър хотел за семейства: La Zambra Resort GL, Михас, Испания

Преди това хотел Byblos, този исторически имот е на половин час от плажовете на Марбея. Когато отваря врати в средата на 80-те години на миналия век, той бързо привлича знаменитости, като The Rolling Stones и принцеса Даяна.

През лятото на 2022 г. имотът със 197 стаи се преражда в La Zambra – ново попълнение от портфолиото на Marugal Hotels, носещо дзен визия от глава до пети, създадена от архитектурното студио Esteva i Esteva.

Стаите отдават почит на съвременния андалуски стил - с меко капучино, пясъчни и шам фъстък нюанси, дървени елементи и мебели по поръчка. Терасите имат невероятна гледка към планинската верига Сиера де Михас, докато две съседни голф игрища ви осигуряват място за разходка.

La Zambra разполага с три плувни басейна, фитнес зала, студио за йога и пилатес, тенис кортове, уелнес център с 10 стаи за процедури и детски клуб за забавление на малките.

Цена на вечер: от 332 евро

Най-добър спа хотел: Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Коринтия, Гърция

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brown Hotels (@brownhotels)

Хотелът се намира на по-малко от час път с кола от гръцката столица на живописния бряг на Коринтия.

Елегантна, извита сграда с изглед към блестящия Саронически залив, това е модерен проект на Elastic Architects, състоящ се от 166 стаи и 110 бунгала, с привличащи вниманието извити детайли в спалните и общите помещения.

Избягвайки смелите цветови палитри, с които марката е известна, морският курорт предпочита релаксиращо бяло, върху което от време навреме се наблюдават цветни взривове.

Има просторен плувен басейн, бар на покрива и частен плаж. Разполага с център за водни спортове, за да зарадва пристрастените към адреналина с уиндсърф, каяк и флайборд, плюс спа център от висок клас за тези, които предпочитат спокойствието.

Цена на вечер: от 180 евро

Най-добър луксозен хотел: Cali Mykonos, Миконос, Гърция

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cali Mykonos (@calimykonos)

Няма по-стилно крайбрежно бягство от предлаганото от този хотел с 40 вили със собствен частен плаж на гръцкия Миконос.

Сгушени между две планини на скалистата източна страна на острова, деликатно конструираните, поразителни вили са кацнали на върха на стари каменни стени, с изглед към блестящото Егейско море от дискретна тераса с басейн.

Покривите са засадени с лавандула и бодлива круша, докато вътре интериорът е от естествени, устойчиви материали, местен мрамор и легла с екологични матраци Coco-Mat.

Освен това има впечатляващ 110-метров инфинити басейн със солена вода във формата на река, средиземноморски ресторант, суши бар и супермодерен спа център. Яхти и моторни лодки се поклащат в морето, готови да отведат гостите до съседните Тинос и Парос.

Най-добър уелнес хотел: One&Only Aesthesis, Атинска ривиера, Гърция

Гърция наистина отвява конкуренцията, когато става въпрос за хотели, като принос за това има и One&Only Aesthesis, разположен на Атинската ривиера.

Голямата марка за уелнес курорти съживява забележително място на ексклузивния бряг с цел да пресъздаде изтънчеността на разцвета на ривиерата през 60-те и 70-те години.

Имението от 21 хектара позволява на гостите да се върнат към природата, а Атина, Партенонът и древната история са само на 25 минути път с кола. Естественият камък и дървените детайли допълват спиращите дъха сини нюанси на морето, а дизайнът включва аспекти от гръцката митология.

Освен подхранван от носталгия плажен клуб, иновативен детски клуб и първокласни ресторанти, повечето от уединените вили разполагат със собствен басейн.

Най-добър хотел на достъпна цена: Mama Shelter Lisboa, Лисабон, Португалия

Френската марка Mama Shelter внася характерната си дързост в португалската столица с имот от 130 стаи, разположен между модерния Principe Real и луксозната търговска улица Avenida da Liberdade.

Mama Lisboa отдава почит на Лисабон отвътре и отвън - с фасада с плочки Viuva Lamego, колони, украсени с керамика Bordallo Pinheiro и вълнообразни килими, вдъхновени от река Тежу.

Стаите с бохо облик съчетават сламени абажури, възглавници в ярки цветове, интелигентни телевизори с коркови рамки и органични тоалетни принадлежности без пластмаса.

Има бар на покрива за тостове по залез слънце, които преминават във вечери в португалска и френска бирария, придружени от мигащи приказни светлини и диджеи, въртящи чилаут мелодии, плюс пицария, коктейл и кафе-бар.

Цена на вечер: от 144 евро

Най-добър хотел за двойки: The Julius Prague, Чехия

Прочутият пионер на кафе пазара Julius Meinl am Graben добавя и хотел в Прага към портфолиото си.

Отворил врати в чешката столица през пролетта на 2022 г., The Julius Prague е великолепна сграда със 168 стаи в стил арт деко, преосмислена от италианските архитекти от Matteo Thun & Partners.

Интериорът е в спокойна, есенна палитра (вдъхновена от произведенията на известния чешки художник Алфонс Муха) и придава „усещане за дом“ с меко кълбовидно осветление, удобни легла, покрити с екологично спално бельо Quagliotti и тоалетни принадлежности за многократно пълнене.

Повечето стаи предлагат дневна зона зад прегради от дъбови панели, а много от тях имат и напълно модифицирани отворени кухни. Общите помещения включват бистро ресторант и спокоен салон (идеален за работа), а на място има пунктове за зареждане на електрически автомобили.

Цена на вечер: от 251 евро

Най-добър хотел за кулинари: La Palma Capri, Капри, Италия

Първият и най-стар хотел на Капри – Hotel La Palma, отвори отново през април 2022 г., присъединявайки се към Hotel du Cap-Eden-Roc, The Lanesborough и Le Bristol Paris в Oetker Collection.

Със свеж нов облик, легендарният средиземноморски имот продължава своята 200-годишна традиция да привлича известните с 50 ексклузивни стаи и апартаменти, всички с примамливи бели и аквамарин интериори и собствен балкон или тераса, проектирани от Франческо Делогу.

На крачка от оживения Piazzetta – най-модерния площад на острова, ресторантите на хотел La Palma, под кулинарното ръководство на известния шеф Дженаро Еспозито, включват Gennaro’s за автентични италиански ястия, ресторант и бар на покрива Bianca, както и бар край басейна, и луксозен спа център.

Най-добър хотел за изкуство и дизайн: Sommerro, Осло, Норвегия

Sommerro предлага 231 стаи, разположени в удивителната бивша централа на електрическата компания Oslo Lysverket, като това е най-големият консервационен проект в Норвегия до момента.

Ремонт на стойност няколко милиона евро превърна сградата от 30-те години на миналия век в хотел, създаден с любов към норвежкия дизайн и включващ произведения на прочутия художник Пер Крог, включително стенни фрески и тавански стенописи.

Местата за настаняване, вариращи от уютни лофтове до огромни апартаменти, се отличават с детайли в стил арт деко, дъбов паркет и ръчно тъкани килими, като най-елегантните стаи са оборудвани с полилеи от муранско стъкло, легла с балдахин и тъмно розови мраморни бани с дълбоки вани.

Дом на четири ресторанта, хотелът предлага още трио от барове и първия в града целогодишен басейн на покрива.

Цена на вечер: 199 евро

Най-добър хотел за любители на виното: COMO Le Montrachet, Франция

Уелнес гуруто COMO, известно с имотите си от висок клас в дестинации от Бали до Бутан, наскоро направи своя френски дебют в сърцето на винарския район Бургундия.

Трансформираният хотел Le Montrachet от 18 век се намира в четири исторически сгради, които обграждат очарователен двор. Има 30 стаи и апартаменти, от които да избирате, проектирани от италианския специалист по интериори Паола Навоне.

Гостите на хотела получават достъп до лозята Grand Cru в района.