Новини Хотели

Grand Hotel Therme – класа, стил и лукс

   
Grand Hotel Therme – класа, стил и лукс

Класа, стил и лукс - само така може да бъде описан новият клубен спа хотел на веригата Pulse. Grand Hotel Therme е уникален комплекс, който поставя фокус върху връзката на човека с природата и създава истинско преживяване с иновативния си дизайн, висококачествените услуги и забележителното внимание към детайла.

Хотелът се намира в Баня, само на 5 км от Банско. Селото е истинско съкровище в туристически план, тъй като e кокетно сгушено между величествените планини Пирин, Рила и Родопи. Това е предпоставка за спиращите дъха гледки и добре запазената природа.

Минералната вода привлича хиляди туристи към село Баня. В землището му има над 75 минерални изворa и те снабдяват множеството СПА хотели с топла лечебна вода.Въпреки многото предложения на пазара там, Grand Hotel Therme все пак успява да изпъкне с уникален пакет и да създаде иновации в СПА туризма в района.

Петзвездният хотел 

е единствен в Баня и залага на екстериорен дизайн в шале/австрийски стил. Можем да познаем тези мотиви по двускатните покриви, дървените стени, каменните основи, естествени материали и техните аналози. Мнозина мечтаят за уединение от ежедневната суматоха от града в сърцето на природата. И къщите в този стил напълно задоволяват такива нужди. За това и Grand Hotel Therme се свързва най-често с едно модерно бягство и докосване до природата.

Хотелът разполага със 176 дизайнерски апартамента и стаи с гледка към планината, 19 самостоятелни къщи, 4 външни и 3 вътрешни басейни с термална вода, 3000 кв. м СПА, 8 ресторанти и барове, ултрамодерен клуб от веригата Pulse и още много други възможности за забавление и релакс.

Интериорът е логическо продължение 

на екстериора и запазва усещане за алпийска хижа. Качествената изработка и красивата декорация внасят усещане за уют и спокойствие. Несъмнено интериорът може да се състезава с този на някои от по-големите хотелски вериги. Класически, натурални и модерни елементи се преплитат успешно и създават неповторима атмосфера, вдъхновена от природата.

Минералната вода

в село Баня може да се използва за СПА, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат. Благоприятна е също за следоперативна профилактика на стари травми, възпалителни заболявания на нервната система, кожни болести, възпаления на дихателните пътища и много други. Заради тези лечебни свойства не е изненада, че именно СПА зоната на Grand Hotel Therme е най-хубава част за всички почиващи.

Хотелът се захранва от собствен 57-градусов минерален извор. Това прави температурата в басейните на хотела 38 градуса - идеална за целодневен релакс. Комплексът разполага с 6 басейна, сред които три Vitality Pool-а - два външни и един вътрешен. На разположение са още басейн само за възрастни, интерактивен басейн и шоков басейн. За да могат гостите напълно да се потопят в преживяването, Grand Hotel Therme предлага и лакониум, арома парна баня и парна баня с шоков басейн. Освен това има три вида сауни - билкова, финландска и арома.

Туристите имат и други възможности

да се погрижат за тялото си - комплексът разполага с уникален по размерите и оборудването си фитнес от най-модерната верига у нас - Pulse. В него посетителите може да използват персонални услуги и насоки от страна на топ треньорите на Pulse. От друга страна, Grand Hotel Therme предлага и конна езда, и каране на АТВ. Любителите на планината пък може да се насочват към близките върхове на Пирин, сред които и първенецът на планината – връх Вихрен.

Друго нещо, което кара комплексът да изпъкне на туристическата карта, е уникалната All Inclusive услуга. Grand Hotel Therme e единственият хотел в района, който предлага тази концепция за изхранване, при това целогодишно. Той печели доверието на гостите си с вкусните кулинарни изкушения от световната кухня. All Inclusive изхранването включва използването на Main и All Day Alpine ресторантите на Grand Hotel Therme, както и на бутиковата Cake & Art сладкарница. Всички те предлагат кулинарни изкушения, приготвяни на място от професионалните мастър готвачи на хотела.

Освен основните бюфетни ресторанти, гостите на Grand Hotel Therme имат привилегията да се насладят и на A-La-Carte ресторант Rose, който предлага изтънчени пътешествия за небцето до най-различни зони на кулинарната вселена. Хотелът разполага и с 3 бара, предлагащи богат асортимент от изискани напитки, които идеално да се съчетаят с храната. За вечерни партита има и специален Pool Club, който се грижи за забавата.

Определено може да се каже, че Grand Hotel Therme залага най-вече върху семейния тип почивка. Непреходният стил и уютната атмосфера са идеалният фон за всяка семейна ваканция. Освен това комплексът осигурява на най-малките си гости безплатен целодневен детски кът с аниматор, занимателни игри, играчки, музика и тематични партита.

Grand Hotel Therme вдига летвата и задава тенденцията за нов тип луксозно пътуване. Безкомпромисното качество оживява в хотела, който предлага уникално преживяване, в което човек и природа могат за кратко да заживеят заедно.

Йоана Шомова