Новини Събития

Вече можем да резервираме онлайн шезлонг и чадър

   
Вече можем да резервираме онлайн шезлонг и чадър

Платформата за онлайн резервации Myspot, която може да бъде свалена от App Store и Google Play, се очаква да заработи от днес по българското Черноморие. Ако сме вкъщи и искаме да резервираме място на плажа, трябва да изберем плажа и съответните чадър и шезлонг. След това влизаме в системата и директно резервираме място на пясъка.

Другият вариант е да отидем на място и по номера на табелите, закачени на всички места, да резервираме. На тях има QR код, който ни показва дали местата са заети, или пък свободни. Заплащането става онлайн през приложението. Целта е оптимизация на процесите за резервиране.

Към момента в платформата има въведени над 30 плажа. До следващата седмица се очаква те да бъдат над 50.

"С това приложение се елиминира нуждата от това някой да ви съпроводи до мястото, защото всички чадъри ще бъдат резервирани. Вие ще знаете предварително къде се намира чадърът, който сте резервирали. Всеки ще може да провери, като стигне до чадъра, дали това е неговото място", каза пред Нова телевизия концесионерът Симеон Цветков.

Интернет платформата е разработена в две гледни точки. Едната е за потребителите, а другата - за собствениците на плажовете. Така те ще могат да извършват контрол на запазените места. Допълнително касиерите на плажа също ще помагат на хората, за да не се получава дублиране на резервациите.