Новини Транспорт

Нов високоскоростен влак свързва Рим с Помпей за по-малко от 2 часа

   
Нов високоскоростен влак свързва Рим с Помпей за по-малко от 2 часа

Вече е по-лесно да посетите историческия град Помпей в Италия благодарение на нов маршрут с високоскоростен влак.

Новата услуга ще работи само през третата неделя на месеца, като влакът ще бъде директен от Рим до Помпей, съобщава Euronews.

Първите пътници се възползваха от новата възможност на 16 юли, а следващите дати за пътуване са 20 август, 17 септември и 20 октомври. Влакът тръгва от Рим в 8:43 ч. и се връща в 18:40 ч.

 

Билети за високоскоростния Frecciarossa се продават на уебсайта на Trenitalia. Той спестява до 30 минути от пътуване и струва приблизително 29.90 евро, но цените все още не са потвърдени, според T+L.

В Помпей отвори музей с нови артефакти през 2021 г., след като беше затворен четири десетилетия. Билетите за посещение на руините започват от 19 евро и могат да бъдат купени на уебсайта на музея.

Туристическият сайт Visit Pompeii посочва, че повечето от руините могат да бъдат разгледани за приблизително четири часа, което прави пътуването с влак обратно до Рим в рамките на същия ден възможна опция за онези, които искат да изследват района.

 

Защо Помпей?

Това е голям античен римски град, погребан под слой от вулканична пепел след изригването на Везувий през 79 г. Той е открит отново през 1748 г., когато са проведени и първите археологически разкопки в района. Днес е музей под открито небе.

Намира се в италианския регион Кампания, в подножието на вулкана Везувий. След преоткриването му Помпей става световноизвестен като най-добре съхраненият античен град. Посещава се от около 2.5 милиона души годишно, според Wikipedia.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати