Новини Турагенции

Пенгуин травел предлага уникални турове в малко известни дестинации

   
Пенгуин травел предлага уникални турове в малко известни дестинации

Писнало ви е от all inclusive хотели и европейски пътувания, ресторанти и западна суета? Тогава може би е време да обърнете поглед на изток или на юг и  да се отправите на незабравимо приключение. “Пенгуин травел” определено е водещ туроператор в България, когато става дума за екозитични дестинации.

Компанията обикновено предлага уникални бутикови програми, които обхождат различни и нестандартни места, дори и в добре познати страни. За това и са специалисти в организирането на неповторими пътувания. За тази година някои от най-интересните им програми включват разглеждане на страни като Афганистан, Либия и Йемен. 

“Пенгуин травел” също така поставя фокуса си върху местни събития и фестивали, които да запознаят туристите от първа ръка с културата. Една такава екскурзия се провежда в Чад в комбинация с посещение на фестивала "Геревол".

Какво обаче прави тези дестинации толкова интересни? “Като една от страните с богата история, красива природа и уникални културни атракции, 

Либия категорично е място, 

на което човек може да се отърси от западната суета. Впечатляващите забележителности са като застинали във времето, а топлият нрав на местните прави пътуването през страната изключително духовно зареждащо”, изтъкна пред TravelNews Димитър Попов, управител на туроператора.

Програмата на “Пенгуин травел” е подготвена така, че накрая ще сте обходили и видели най-важните забележителности, ще сте се насладили на всичките лица на Северна Африка. Туристите ще посетят останки от римски градове, живописни ориенталски пазари, берберски подземни жилища, оазиси дълбоко в пустинята и ... самата пустиня - безбрежна, ослепителна, плашеща и примамлива.

Това неповторимо преживяване се предлага на цена от 3900 лв. на човек. В този пакет са включени покана и съдействие за виза, 6 нощувки в стандартни хотели и къщи за гости,  изхранване по време на програмата,  транспорт според програма, англоговорящи местни гидове, водач от “Пенгуин травъл” при мин. 8 души и входни такси по всички забележителности от програмата. Въпреки че самолетните билети от България не са включени в цената на пътуването, туроператорът е готов да съдейства при закупуването им.

Афганистан от друга страна 

също има дълга и сложна история. Страната е била дом на много древни цивилизации и култури. Това включва известни археологически обекти, като старинни градове. “От момента, в който пристигнете в Кабул, ще се потопите в пътешествие, което провокира духа и вълнува душа. Ще можем заедно да разгледаме древните съкровища на Херат, свещения град Мазар-и-Шариф и много други забележителности”, разказва Попов.

9-дневното приключение запознава пътешествениците в дълбочина с културата и историята на Афганистан. По време на обиколката туристите ще имат възможността да разгледат още Бамиян. Градът се нарича от някои "Сияеща светлина" и "Долина на боговете". В близост до него има няколко туристически атракции, включително статуите на Будите в Бамиян, които са били издълбани в скалите от северната страна на град Бамиян през 6 и 7 век от новата ера, датирайки от времето на хефталитското управление.

Цените започват от 3704 лв. на човек и включват нощувки в хотели и къщи за гости в самостоятелни стаи с включена закуска, летищни трансфери и наземен, транспорт, вътрешен полет Кабул - Херат и обратно, местен англоговорящ екскурзовод, покана за виза и представител на "Пенгуин травъл".

Друга оргинална дестинация, която туроператорът предлага, е 

Йемен.

Страната очарова със своята богата история, културно наследство и природна красота. Тя беше популярна туристическа дестинация преди гражданската война да избухне през 2014 г. и почти да я превърне в провалена държава. Въпреки че конфликтът все още продължава в някои части на страната, регионът Хадрамаут в източната част на страната вече се счита за безопасен за пътуване.

“Рядко се правят турове на континенталната част на Йемен. Най-често групите се съсредоточават в столицата, но ние успяхме да планираме вълнуващо пътешествие. Най-впечатляващата спирка несъмнено е Шибам - град, който често се нарича Манхатън на пустинята. Той е построен за първи път през 16 век и е бил важна спирка за каравани по пътя за подправки и тамян през Арабския полуостров. Неговите отличителни къщи от кални тухли са запазени до днес и сега са част от списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО”, споделя управителят на “Пенгуин травъл”.

Очаква се групата за Йемен да потегли на 16 февруари 2024. Макар и да звучи далеч, този тип пътувания трябва да се планират доста предварително. Цената е 1920 евро на човек, а обиколката продължава цели 7 дни. Включени са още: писмо за покана, стандартни хотели със закуска, целият транспорт от Салала до Сейюн, самолетни билети Сейюн - Кайро, входни такси, англоговорящ гид и ръководител на пътуването от туроператора.

Попов изтъкна също: “Това, което несъмнено е хайлайтът на есенната ни програма, е посещението на 

фестивала Gerewol /"Геревол"/ в Чад. 

Това е едно от най-живите културни събития в едно от най-отдалечените кътчета на света. Тъй като много малко западни пътници посещават Чад като цяло и фестивала в частност, това турне е автентично потапяне в различна и отдалечена култура. Безспорно е незабравимо преживяване, което се случва веднъж в живота!”

Фестивалът Gerewol е грандиозно събиране на племето Wodaabe - номадско скотовъдно племе в района на Сахел в Чад. Всяка година, в края на дъждовния сезон, хората от Woodaabe се събират, за да отпразнуват красотата и чара си - нещо, с което се гордеят особено, спечелвайки си прозвището "най-суетното племе в света". По време на едноседмичния фестивал мъжете от племето се гримират с цветен грим и танцуват часове наред в опит да докажат, че са най-красиви и да спечелят сърцата на жените от племето.

Туристите често имат предразсъдъци към някои тези места, но истината е, че именно там човек оценява най-много богатството на пътуванията. Това са от онези пътешествия, които успяват да останат сърцето и да предложат нови гледни точки и място за размисъл. Либия, Афганистан, Йемен и Чад са само част от невероятните страни, които светът може да предложи.

Йоана ШомоваАнкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати