Турагенции

Българин се качи за първи път на луксозния круизен кораб Explora I

   

Explora I вече плава в открито море
  Explora и Борис Боев

Борис Боев, мениджър "Туристически продукти" на платформата Crusit.bg (част от туроператора Usit Colours), е първият българин, който се качи на новия луксозен круизен кораб Explora I на новосъздадената компания Explora Journeys, която е дъщерна на европейския гигант MSC Cruises. Това се случи днес на терминал А на круизното пристанище в Барселона (Испания), откъдето се извърши първото плаване на елегантния кораб, което е само за избрани партньори и е седмица преди официалния старт на круизите за туристи.

Usit Colours е единствената българска компания, която излъчи свой представител на ексклузивното представяне на Explora I. „За нас това е огромна чест и се вълнуваме така, както преди 10 години, когато за първи път стъпихме на чисто нов кораб“, заяви пред TravelNews Борис Боев. Според него усещането на борда е като на голяма яхта.

Explora I е круизен кораб за близо 1000 пасажери. Всички каюти са апартаменти с тераса, като всичко е включено в цената – бордни такси, трансфери, интернет, 6 ресторанта и всички напитки. Дори в бюфета с обяда ще получите чаша Moët & Chandon. На борда има изискан клуб за пури, както и магазини на престижните марки Piaget, Rolex, Cartier и Panerai. „На кораба може да си заявите желан от вас модел на Rolex и да си резервирате круиза за датата, в която часовникът ви ще бъде доставен на борда“, обясни Борис Боев.

Концепцията на Explora Journeys е да предостави на гостите си бавно и спокойно пътешествие, с дълги престои във всяко пристанище и уникални маршрути с различна продължителност. Един пълен “кръг” на Explora I ще включи Северна Европа, Северна и Южна Америка, Хавай и Карибите, като всеки има избор за колко време да бъде на кораба и коя част от дестинациите по маршрута да посети.

Официално плаванията с туристи започват от 1 август 2023 г. от пристанището в Копенхаген. Цените започват от 3300 евро на човек за седмично пътешествие. За резервации се свържете с Crusit.bg или посетете офисите на Usit Colours, където ще получите персонална консултация.

MSC Group представя за първи път новата луксозна марка на компанията Explora Jouneys, създаден за луксозно круизно пътуване от следващо поколение. Първият от четири луксозни кораба е построен от Fincantieri, а останалите ще бъдат готови и ще отплават през 2024, 2025 и 2026 г. Всеки от тях ще бъде снабден с най-модерните морски технологии. Гостите ще бъдат настанени на кораб, като никой друг, с най-високо ниво на обслужване и удобства.

Explora I е проектиран в партньорство с водещите световни дизайнери на супер яхти и луксозно настаняване. Иновативният кораб съчетава елегантната швейцарска прецизност с модерното европейско майсторство. На него има 461 апартамента и резиденции, като гостите могат да се насладят на невероятна гледка към морето и пристанищата от панорамните си прозорци и личната си тераса. Апартаментите започват от 35 кв. метра големина, което е сред най-просторните за категорията в бранша.

Четиринадесет палуби осигуряват достатъчно закрито общо пространство, увеличавайки избора и уединението на гостите. Откритите палуби разполагат с над 2500 кв. метра с изглед към морето, с 64 частни беседки до 3 открити басейна. Четвърти басейн, с прибиращ се стъклен покрив, позволява плуване и релакс край басейна при всяко време. В комбинация с различни вътрешни и външни джакузита по откритата палуба, фокусът на дизайна на кораба е водата, за да постави гостите в състояние на духа, отворено към океана.

Всяко заведение на борда ще показва световни кулинарни таланти, с акцент върху полезните съставки, устойчиво получени от местни партньори. За да бъде сигурно, че гостите ще бъдат глезени с огромен избор, на разположение са и няколко вътрешни и външни барове и салони. Релаксът започва в момента, в който гостът се качи на борда, без да се налага да посяга към портфейла си за допълнителни разходи. Продължава с просторен закрит / открит спа център и фитнес зона на борда. От стаите за процедури до най-съвременните фитнес уреди, класовете за групови тренировки до личните тренировки с треньор, специално разработените програми правят престоя по време на почивка лесен и приятен.

Мирослав Иванов