Новини Транспорт

Wizz Air блокира 200 пътници на Летище Варна

   
Wizz Air блокира 200 пътници на Летище Варна

Над 200 човека са блокирани на летище Варна вече почти денонощие. Това разказаха те пред Varna24.bg. Това са пътниците на полет "4503" на авиокомпанията Wizzair, от летище Варна за летище Лутън, Лондон. Кошмарът за хората започва вчера следобед, когато пристигат на аеропорта, за да отпътуват за Англия. Час преди полетът да бъде осъществен, те биват уведомени, че полетът ще има закъснение с час. "Около 20 часа обаче ни казаха, че ще отлетим в 22 часа, после часът се смени за полунощ", разказа една от пътничките на полета. 

Около 1 часа, сутринта хората обаче продължават да чакат, а полет няма. Тогава излиза и информация, че самолетът, който е трябвало да ги превози е бил ударен от гръм, затова хората биват посъветвани сами да си потърсят хотел за през нощта ако не искат да спят на летището. След няколко разговора с превозвача, от Wizzair дават отговор, че могат да поемат настаняването за през нощта на едва 9 човека от всички 200 човека, като с предимство били майки с деца. След множество преговори, около 4:30 сутринта пътниците са извозени до хотели във Варна и настанени. 

"Увериха ни, че специално заради нас ще пристигне друг самолет, който да ни извози до Лондон. Полетът трябваше да е в 13 часа, днес", каза още жената. Но пристигайки на летището се оказва, че полет отново няма. Този път им съобщават, че ще отпътуват в 20:40 часа вечерта.

Пътниците продължават да чакат и в момента!