Новини Събития

За какво да внимавате, ако запазвате шезлонг и чадър чрез MySpot

   
За какво да внимавате, ако запазвате шезлонг и чадър чрез MySpot

Ако използвате приложението за запазване на чадъри и шезлонги на плажа MySpot, трябва да знаете, че при отказ от резервация парите се възстановяват в профила ви под формата на кредити, а не като пари в сметката.

За това предупреди създателят на онлайн платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова, позовавайки се на публикуваните Правила за ползване на апликацията.

"За всяка резервация се удържа комисионна на база брой ангажирани места и тя не се възстановява при отмяна на резервацията от страна на клиента", обяснява Руменова.

Ако резервацията бъде отменена заради решение на приложението или доставчика на услугата, то тогава парите също не се връщат при вас, а се трансформират в кредити, посочва експертът. За да възстановите натрупаните в профила суми, трябва да деактивирате акаунта си.

Потребителите могат да анулират договора за ползване на апликацията по всяко време, като за целта трябва да прекратят регистрацията си. Те обаче трябва да имат предвид, че деинсталиране или изтриването на приложението от устройството не води до прекратяване на договора.

В случай че приложението промени общите си условия, то трябва да информира потребителите за това в седемдневен срок. Ако те не са съгласни с новите правила, могат да не ги приемат и да продължат да го ползват при предишните или да се откажат от договора без тежест за тях.

Габриела Руменова счита, че някои текстове в общите условия за ползване на апликацията трябва да бъдат прецизирани. Например този, който гласи, че евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите няма да води до недействителност на Общите условия, като цяло.

Според Закона за защита на потребителите обаче, наличието на неравноправни клаузи в договор не води до неговата нищожност, само ако той може да се прилага и без тези клаузи.

От "Ние, потребителите" препоръчват задълбочен прочит на Правилата за ползване на приложението преди резервация чрез него, за да си спестят финансови загуби и най-вече негативно преживяване.