Заведения Новини

Вижте най-трудното за резервиране заведение в света

   
Вижте най-трудното за резервиране заведение в света

За да се насладите на храната му, трябва да чакате около 4 години Невзрачен пъб в Англия беше обявен за най-трудния ресторант в света за намиране на маса - дори надминавайки дори заведенията в Ню Йорк. Разположена в Бристол, в хълмовете на два часа и половина път от Лондон, The Bank Tavern в момента има зашеметяващ списък с чакащи от четири години, според проучване, събрано от доставчика на бизнес плащания Dojo, пише New York Post. Изключително популярното меню обикновено се състои от 30-дневно отлежало говеждо месо, бавно приготвено свинско шкембе, печено агнешко бутче с мед и розмарин и зеленчуков хляб от леща.

Посетителите могат също така да избират между свинско шкембе с кленов срирача с ябълкова зелева салата, гръцки топчета от калмари и пакори masoor dahl за предястие. Вариантите за десерт се състоят от павлова с ягоди и бял шоколад, тарта с лимончело и панакота с малиново йогурт. Тристепенно меню струва между 35 или 56 долара за двама.

На техния уебсайт клиентите са предупредени, че резервациите за неделни вечери са затворени „в обозримо бъдеще“. Междувременно вторият най-труден за влизане ресторант се намира в Ню Йорк. Damon Baehrel се намира в Ърлтън, Ню Йорк, в долината на Хъдсън. 

Менюто, което е вдъхновено от кухнята на Native Harvest, е пет и повече часа изживяване и е на цена от 525 долара на човек. Ресторантът е класиран като вторият най-ексклузивен глобален ресторант със списък на чакащи от около година.