Новини Хотели

Alua Helios Bay и AluaSun Helios Beach наредиха Обзор до световни туристически дестинации

   
Alua Helios Bay и AluaSun Helios Beach наредиха Обзор до световни туристически дестинации

През пролетта на 2023 година град Обзор се нареди до едни от най-популярните световни дестинации за морска почивка като Сейшелите, Бахамите и Малдивите. И тук въобще не преувеличаваме, защото два от емблематичните хотели в българския курорт минаха под шапката на световноизвестния бранд Hyatt.

Става дума за Alua Helios Bay и AluaSun Helios Beach, които през този сезон вече посрещат не само български туристи и чужденци от класически за Черноморието дестинации, но и гости от съвсем неочаквани далечни точки на света. Причината: Hyatt има отлично разработена програма за лоялни клиенти World of Hyatt, която не само осигурява много привилегии за всеки пътуващ, но и насърчава членовете й да посещават непознати за тях места - където има хотели на марката. Така че, ако видите мексиканци, индонезийци или новозеландци да се разхождат в Обзор, то вече знаете къде нощуват.

Освен това България се нареди до едни от най-популярните европейски туристически страни като Испания и Гърция, след като двата хотела влязоха в ексклузивно портфолио на групата, наречено Inclusive Collection, което осигурява още по-специално изживяване за гостите им. Впрочем, тук е мястото да кажем, че Hyatt за първи път управлява all inclusive обекти в страна от Източна Европа.

Alua Helios Bay

Източник: Alua Helios Bay

Alua Helios Bay

"Луксозните all-inclusive пътувания се развиват и гостите търсят по-цялостни преживявания, които предлагат последователността на доверена марка в съчетание с вълнуващи и впечатляващи дестинации. Тези нови български хотелски комплекси са олицетворение на желанията на съвременните пътешественици и на отдадеността на Inclusive Collection да посрещне нуждите на своите гости и да надмине всички техни очаквания", каза по повод началото на сезона Гонсало дел Пеон, президент "Глобална търговия" на колекцията.

Inclusive Collection, част от World of Hyatt, е най-голямото портфолио от луксозни all-inclusive хотелски комплекси в света, като включва девет различни бранда в страни като Мексико, Ямайка, Кюрасао, Доминиканската република, Коста Рика, Колумбия, Панама, Сейнт Мартин, Сейнт Лусия, Испания, Гърция - и вече България.

Да побереш половината население на Обзор

Alua Helios Bay

Източник: Alua Helios Bay

Alua Helios Bay

Двата хотела, които са на разстояние само няколко стотин метра един от друг, имат капацитета да поберат половината население на морския град, което по последни данни на националната статистика възлиза на точно 2 038 души. Alua Helios Bay разполага с 318 стаи, а AluaSun Helios Beach - с 192, а тази леглова база ги нарежда сред едни от най-големите места за настаняване по българското Черноморие.

Alua Helios Bay разполага с двойни и фамилни стаи с размери между 20 и 55 кв. м., като всичките са с балкон, а по-голямата част и с гледка към морето. Хотелът разполага с 4 ресторанта, които предлагат както бюфетна храна, така и международна кухня. Баровете са 6 - от басейна до покрива можете да избирате от предпочитаното място за прекарване на свободното време. Хотелът разполага още с уелнес зона, фитнес, детски клуб и още редица удобства, за които може дори да не сте се сещали.

AluaSun Helios Beach

Източник: AluaSun Helios Beach

AluaSun Helios Beach

AluaSun Helios Beach от своя страна разполага със стаи между 13 и 40 кв. м., в зависимост от това дали гостите предпочитат единично настаняване или са със семейството си. Също така може да се избира гледка към морето или парк, както и с какви екстри да бъде стаята - дали супериорна или стандартна. Като "по-малкия брат", хотелът разполага 3 ресторанта и 2 бара, но "прави компромис" само с бройката, не и качеството на удобствата за туристите. 

Специални услуги за специални гости

Общото между двата хотела е, че предоставят ексклузивни допълнителни услуги за своите лоялни гости. Чрез програмата My Favorite Club може да избирате измежду най-добрите налични стаи, персонализирано настаняване и напускане, ексклузивни зони за хранене, достъп до My Favourite Club Лаундж и много други привилегии.

Друго голямо удобство е електронно приложение на веригата - Hyatt App, което на практика елиминира нуждата от добре познатите в миналото телефони в стаите за връзка с рецепция. Чрез апликацията гостите на хотелите могат да имат връзка с персонала, което осигурява много по-персонализирано отношение. Това спестява и чакането по опашки, защото благодарение на единната система за управление на услугите няма нужда да чакате нито за масаж, нито за чекаут.

AluaSun Helios Beach

Източник: AluaSun Helios Beach

AluaSun Helios Beach

Така че, ако искате да се почувствате като на почивка в Доминиканската република или Кюрасао и още не сте планирали тазгодишната си морска почивка или вече правите планове за 2024-а, грабвайте телефоните, теглете приложението и си осигурете многозвездно изживяване на българското Черноморие.