Новини Събития

Реални дестинации в САЩ, които вдъхновиха Barbie Land

   
Реални дестинации в САЩ, които вдъхновиха Barbie Land

Новият филм за Барби счупи боксофис рекорди по целия свят, като всички искаха да видят как режисьорката Грета Геруиг съживи играчката от детството ни. Въпреки това, малко хора знаят за местата, които са вдъхновили пищните декори на Barbie Land, като три от тях са в САЩ.

Сценографите Сара Грийнууд и Кейти Спенсър, които са номинирани за шест Оскара, разкриха някои от местата, в които са искали да вградят улиците на перфектно изглеждащия свят на Барби. Ярко розовият рай е базиран на Палм Спрингс и е възприемане на „калифорнийския дизайн от средата на века“.

Грийнууд и Спенсър казаха пред Vogue, че Barbie's Dreamhouse, където Марго Роби се събужда за още един перфектен ден в началото на филма, е „повторна интерпретация на къщата Кауфман на Ричард Нойтра от 1946 г., собствеността, която определя модернистичния дизайн на Палм Спрингс“.

Снимка: /Twitter

Имотът в пустинята, увековечен в снимката на плувния басейн на Слим Арънс „Клюки край басейна“, последно беше продаден преди две години за 16,95 милиона долара. Архитектурата от средата на века със стъклени стени, камък от Юта и открити стаи вдъхнови хиляди имитатори на интериора.

Междувременно басейнът на Барби беше вдъхновен от плувен басейн в хотел Hollywood Roosevelt в Лос Анджелис, който има стенопис на Дейвид Хокни, нарисуван на дъното му.

Говорител каза на Hotel Business през 2019 г.: „Легендата разказва, че г-н Хокни е дошъл в Hollywood Roosevelt една красива сутрин през 1988 г. с кутия синя боя и 6-инчова четка за рисуване, завързана за дръжка на метла. В продължение на около четири часа… той го покри с характерните си кръгови движения с четка. След като басейнът се напълни отново, изкуството сякаш оживя...“

Въпреки че в Barbie Land няма истинска вода, а Барби и нейните приятели просто се разхождат по ръба на басейните си, яркосинята водна характеристика все още е важна част от декорационния дизайн.

Басейнът на Барби се появява за първи път в началото на филма, докато куклата се възползва максимално от пързалката, прикрепена към нейния Dreamhous, преди да се разходи по горната част.

Третото място, което вдъхнови Грийнууд и Спенсър, е малко по-изненадващо, като се има предвид, че всъщност е затвор. Поправителното заведение на Военноморските сили в Сиатъл, Вашингтон обаче беше голямо вдъхновение за филма заради цвета си - розов нюанс, използван за всички къщи и мебели в Барбиленд.

Въпреки че е вдъхновен от места в САЩ, декорът за филма всъщност е построен в Обединеното кралство в Warner Bros Studios в Leavesden в Хартфордшър, където е и заснет.

Марго Роби сама прави всички свои каскади в студиото, включително скок от върха на една от конструкциите.

Ако искате да усетите духа на Барби, може да посетите The Don CeSar, известен още като „Розовият дворец“ в Сейнт Пийт във Флорида, който е впечатляващ розов замък върху белите пясъци на Мексиканския залив.