Новини Хотели

Водата пред Ривиера на Черноморието ни е чиста

   
Водата пред Ривиера на Черноморието ни е чиста

Морето пред ваканционен клуб “Ривиера” в Златни пясъци е кристално чисто, точните параметри се следят от частна независима лаборатория всяка седмица. Това съобщи изпълнителният директор на комплекса Мирена Христова, цитирана от "24 часа".

От ”Ривиера” поръчват първото измерване за чистотата на морската вода още в началото на юли заради плъзналите слухове за замърсяване, които екипът на комплекса смята за абсолютно безпочвени.

Резултатите от него показват безупречни резултати, които стигат до гостите по всички информационни канали.

Поръчват втора проба, чиито показатели са също без отклонения - водата е кристално чиста, отговаря на всички стандарти и не крие рискове от бактериални или чревни заболявания, причинени от чревни ентерококи или ешерихия коли, в нея няма наличие на тежки метали.

Инициативата дала положителни резултати и екипът решил да продължи с измерванията до края на сезона.

"Откакто ги правим нямаме отменени нощувки. Не знам дали точно това е причината, но гостите се чувстват спокойни и споделят с нас благодарността си", разказва Мирена Христова. Пробите се вземат от едно и също място, по препоръка на лабораторията - пред хотел “Оазис”.

Гостите прекарват поравно време край морето и в минералните басейни, така че потвърждаване чистотата на водата идва тъкмо на време, допълва Христова.