Новини Хотели

Нов луксозен хотел отваря на остров в Сингапур

   
Нов луксозен хотел отваря на остров в Сингапур

Туристите от Сингапур скоро ще имат нова възможност за луксозна ваканция, която не изисква летене със самолет.

На индонезийски частен остров беше открит курорта ONE°15 Marina Nirup Island, намиращ се само на 15 км южно от Сингапур.

Приключването на първата от двете фази на курорта включва ресторант, бар, фериботен терминал и яхтено пристанище, което може да поема 44 яхти с дължина до 46 метра. Според представител на компанията, остров Нируп за момента е достъпен само с лодка, но това ще се промени със завършването на втората фаза от проекта.

Фериботът ще започва да превозва туристи през 2024 г., когато ще отвори врати Westin Hotels & Resorts. Хотелът ще разполага с 94 апартамента и 52 вили. По това време се очаква да бъде завършено строителството и на друг проект на острова - Riahi Residences. Той ще включва вили с 2 и 3 спални, като част от тях ще са разположени над водата. Общо 50 от вилите ще се предлагат за продажба, а 30 от тях ще останат под управлението на Westin.

Westin Hotels & Resorts в момента разполага с 12 хотела в Югоизточна Азия.

Остров Нируп е собственост на индонезийската строителна компания PT. Tritunas Sinar Benua и се управлява от SUTL Enterprise.

ONE°15 Marina Nirup Island е част от островите Риау, провинция в южно Китайско море, където няколко хотела бяха изградени през последното десетилетие.

Един от тях е Bawah Reserve, отворил врати през 2017 г. Курортът включва 36 бунгала и апартамента и е достъпен с ферибот или хидроплан.

Nikoi Private Island беше открит през 2007 г., а неговите собственици откриха втори курорт през 2017 г., на който могат да почиват само лица над 16-годишна възраст.

Telunas разполага с два хотела, открити през 2004 г. и разполагащи с вили над водата, голяма тераса и детска стая.

От всички посочени курорти, Nirup Island се намира най-близо до Сингапур.