Заведения Новини

Колко струват обядът и вечерята в Айфеловата кула?

   
Колко струват обядът и вечерята в Айфеловата кула?

Айфеловата кула не е само забележителност в Париж, която посещават милиони туристи всяка година. Тя е място, което приютява изисканите ресторанти Madame Brasserie и Le Jules Verne. Храненето в един от тези изискани ресторанти е уникална възможност да вкусите храна, която си заслужава и да се насладите на зашеметяващите гледки.

Туристите стъпват в тези ресторанти през целия ден - за закуска, обяд и вечеря. 

Айфеловата кула разполага с два изискани ресторанта – Madame Brasserie и Jules Verne. Има и няколко други заведения за храна и напитки: Champagne Bar на последния етаж, Macaron Bar на 2-рия етаж и бюфетите на Айфеловата кула на всички етажи, пише thebettervacation. Тъй като Айфеловата кула е паметник за непушачи, всички ресторанти са без тютюнев дим.

Какви са цените?

Цената на вечеря в ресторантите на Айфеловата кула зависи от това кой ресторант посещавате (Madame Brasserie или Jules Verne), кога ги посещавате (закуска, обяд или вечеря) и какво поръчвате. Тук ще се насладите на съвременната кухня, приготвена с местни, сезонни продукти, представена от главния готвач Тиери Маркс със звезда Мишлен.

Снимка: toureiffel

В Madame Brasserie около 60 евро на човек ще ви струва обядът и около 130 евро за вечеря. В ресторант Le Jules Verne обядът а ла карт струва 135 евро.

5-степенното дегустационно меню в Le Jules Verne е на цена от 190 евро, докато дегустационно меню от 7 степени се предлага за 230 евро.

Предлагат се и туристически пакети, които включват тристепенна вечеря в Madame Brasserie и круиз по Сена срещу 250 евро на човек.