Новини Събития

Барселона: Пътешествие през перлата на Каталуния през 2023

   
Барселона: Пътешествие през перлата на Каталуния през 2023

Сгушена на лазурното средиземноморско крайбрежие, Барселона, очарователната столица на Каталуния, отдавна е известна с уникалната си комбинация от история, архитектура и култура. Това я превръща в една от най-желаните дестинации по всяко време на годината.

През остатъка от 2023 г. градът ще предложи набор от вълнуващи събития и преживявания на своите жители и гости. През следващите месеци посетителите и местните могат да се насладят на множество изживявания в красивия град, след които покер турнирът European PokerStars Tour, състезанието Motorcycle Grand Prix MotoGP 2023 и дори концерт на Мадона.

Европейски покер тур

Между 21 август и 3 септември каталунската столица и в частност Casino Barcelona ще посрещне отново покер ентусиасти, професионалисти и запалени играчи от цял свят, които ще премерят сили в тазгодишното издание на EPT Barcelona. Състезанието, което изобилства от маси на живо и онлайн сателити, се надява на рекорден успех тази година, както и на рекордни награди за най-добрите играчи.

MotoGP 2023

Барселона е горд домакин и на едно от най-вълнуващите и изпълнени с адреналин състезания, а именно MotoGP. Световният Гран при по мотоциклетизъм ще се проведе на Circuit de Barcelona-Catalunya на 1, 2 и 3 септември. Многократни световни шампиони, много местни състезатели, изпреварвания, адреналин и възможно най- добрата атмосфера! Ето какво можете да очаквате от тези три вълнуващи дни. На пистата ще могат да се видят едни от най-добрите състезания от четирите класа на световния шампионат: MotoETM, Moto3TM, Moto2TM и MotoGPTM.

Brunch Electronik Festival е 3-дневен празник на открито, който се случва едновременно на 3 локации в Барселона - Parc del Fòrum, Jardins Joan Brossa и Sala Apolo. Сцените на фестивала ще съберат повече от 90 артисти на едно място за едно уникално лятно и музикало преживяване.

Madonna Celebration Tour

Едно от най-дългоочакваните събития в развлекателния календар на Барселона за 2023 г. е концертът на емблематичната поп икона Мадона. Музикалната легенда ще украси сцената на града с магнетичното си присъствие и ненадмината артистичност. Каталунската столица е готова да посрещне фенове от цял свят, които ще посетят града специално заради концерта, част от световното турне Madonna Celebration Tour. Музикалните прояви на кралицата на попа не са просто шоу, а културен феномен, който ще остави незаличима следа в музикалното наследство на града. Мадона ще направи не една, а две появи на сцената на Палау Сант Жорди - на 1 и на 2 ноември.

Фестивал La Mercè

Фестивалът La Mercè е най-големият фестивал в Барселона, с който жителите честват светеца покровител на града, Дева Мария на Милосърдието. Фестивалът се провежда в продължение на четири дни през септември и е време, в което целият град се събира, за да отпразнува своята култура и наследство.

La Mercè включва голямо разнообразие от събития и дейности, включително няколко парада, улични представления, различни концерти из целия град, зрелищни фойерверки и голямо разнообразие от традиционни каталунски ястия и напитки.

Фестивалът La Mercè е чудесно момент да посетите Барселона, когато градът оживява с музика, танци и културни събития. Тази година празникът ще се проведе между 22 и 25 септември.

Fiesta Nacional de España

12 октомври е една от най-важните дати в календара на цяла Испания. Fiesta Nacional de España е националният ден на Испания - значим културен и исторически празник, който се провежда всяка година на тази дата. Този възпоменателен ден отбелязва годишнината от пристигането на Христофор Колумб в Америка през 1492 г. и е важен исторически момент за Испания. Тържествата се характеризират с патриотични прояви, паради и церемонии, провеждани в цялата страна, включително и в Барселона. В сърцето на този оживен град местните и посетителите се събират, за да почетат разнообразното наследство, богатите традиции и единството на Испания. Денят е изпълнен с културни представления, оживена музика и демонстрации на испански

знамена. Fiesta Nacional de España е повече от официален празник - това е отражение на сложното минало на Испания и тържество на нейния устойчив дух.

Барселона, в целия си блясък, ви кани да бъдете част от тези забележителни преживявания, които допринасят за пъстрия облик и разнообразие на този очарователен град.