Новини Събития Турагенции

Приятна ваканция с Visa

   

  Visa

През последните години пътуванията бяха свързани с някои ограничения, но дори новите предизвикателства като нарастващите разходи, не намаляват жаждата на мнозина от нас да изследваме нови места. Това потвърждава и неотдавна публикуваното проучване на Visa за намеренията за пътувания и плащанията за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2023 г. Има много начини да организирате страхотно пътуване, но ключът към релакса е единствено липсата на притеснения. Последното нещо, което искате, когато сте окъпани в слънчевата светлина на някой остров, са неочакваните усложнения.

Visa пази вашето спокойствие

Пътуването трябва да предизвиква положителни емоции и Visa може да помогне в това. Искате да пътувате безпроблемно? Всичко, от което се нуждаете, е карта Visa или смартфон с дигитален портфейл под ръка. Проверявате обменните курсове и търсите обменно бюро наблизо? Не е необходимо, защото когато плащате с Visa, обменът се извършва автоматично. Освен това не е нужно да се притеснявате дали ще можете да плащате с картата си, когато пътувате в чужбина. Visa се приема в повече от 100 милиона търговски обекта в над 200 държави и територии. Плащането с Visa дори на екзотично място не би трябвало да е проблем.

Когато планирате дълго пътуване през няколко държави, може да си мислите, че трябва отрано да се погрижите да имате наличности от съответните местни парични единици. Всъщност не е така - с Visa винаги ще имате под ръка долари, динари и всяка друга валута. С идентификационните данни на Visa можете да плащате на милиони места по света, в повече от 150 валути. И ако е необходимо, с помощта на вашата карта Visa можете да получите местна пари от над 2 милиона банкомата по целия свят. Потърсете банкомати с логото на Visa, за да теглите с лекота необходимите ви средства. Това всъщност може да се окаже по-рентабилно от ползване на обменно бюро.

Токените са невъзпетите герои на разплащанията

Може би не го знаете, но Visa ви подкрепя от самото начало на вашето пътуване. Ако решите да закупите онлайн all-inclusive пътуване и да го платите с вашата карта Visa, сигурността на тази трансакция ще бъде гарантирана от токенизацията, създадена като допълнителна защита на сигурността на плащанията. Всеки токен е уникален – не може да бъде „пробит“ и използван от измамници. Когато съхранявате данните на картата си в сайт за резервации под наем, онлайн магазин или в дигиталния портфейл в смартфона, токените заместват данните на вашата карта, превръщайки ги в неразбиваем код. Технологията позволява по-бързи и по-гъвкави методи на плащане, нещо което притежателите на карти Visa, пазаруващи както онлайн, така и в магазин, високо ценят. Това прави плащането на кафе и сладолед с телефон по време на почивка в чужбина не само удобно и бързо, но и сигурно, а процесът на плащане не изисква роуминг на данни.