Анализи Новини

Туристически акции, които си струва да опаковате в портфейла си точно сега

   
Туристически акции, които си струва да опаковате в портфейла си точно сега

Инвеститорите трябваше да търсят туристически акции за покупка през последните няколко месеца, предвид движението, което видяхме в тази група. Независимо дали идва рецесия или не, потребителите не изглеждат притеснени. Всъщност единственото нещо, за което изглеждат притеснени, е да изпуснат полета си.

Акциите на авиокомпании, хотели, круизи, туристически уебсайтове и много други експлозивно растат. TSA наскоро провери рекорден брой пътници. Инфлацията все още може да е налице, но ръстът на работните места и ръстът на заплатите също са, което позволява на потребителите да вземат тази допълнителна ваканция или бягство в последния момент.

Печалбите се увеличават и въпреки че резултатите са солидни, реакциите са смесени. В много случаи това е така, защото тези акции са се повишили досега, толкова бързо. Така или иначе, видяхме скок в туристическите акции. Въпреки че някои инвеститори остават подозрителни към тази група, ценовото действие изисква допълнителен поглед върху най-добрите туристически акции.

Нека сега да разгледаме три от най-добрите налични акции за пътуване.

Delta Air Lines (DAL)

Delta Air Lines наистина направи шоу по-рано тази година. В един момент акциите се повишиха за 15 поредни дни. От 25 май до 15 юни акциите нямаха нито едно дневно затваряне на червено. Това най-накрая дойде на 16 юни, когато падна с цели 0,21%.

В крайна сметка акциите на Delta записа осемседмична печеливша серия и се изкачи с повече от 50% от най-ниското си ниво през май до най-високото си ниво през юли.

В този микс акциите отчетоха печалби. Въпреки че акциите не реагираха добре на новината - спаднаха само с 0,5% за деня, но избледняха с над 4% от върховете - отчетът беше доста добър. Компанията постигна ръст на печалбите и приходите с „рекордни приходи през тримесечието през юни“ и оптимистични, солидни насоки.

Сега DAL акциите се търгуват в ключовата зона от 45 долара. Това беше основна точка на пробив за акциите, докато акциите също тестват 10-седмичната пълзяща средна. Ако акциите могат да задържат нивото от 43 долара до 44 долара, може да има отскок обратно към върховете от 2023 г.

Norwegian Cruise Lines (NCLH)

Всички круизни акции се търгуваха добре, но Norwegian Cruise Lines привлича внимание.

Norwegian изостава от двамата си основни колеги по различни показатели за представяне на акциите през последните няколко месеца. Но само защото Carnival Cruise (CCL) и Royal Caribbean (RCL) са се представили по-добре, не означава, че Norwegian трябва да бъде пренебрегвана.

Акциите наскоро реагираха негативно на печалбите, като паднаха с около 12% на 1 август. Въпреки това, акциите се търгуваха точно до региона от 17,50долара и отскочиха, след като намериха предишното ниво на пробив и 50-дневната пълзяща средна.

Докато поддържа 10-седмичната плъзгаща се средна, инвеститорите с бичи настрой имат солидна техническа причина да притежават това име. Оценката всъщност също е донякъде разумна, тъй като акциите се търгуват при приблизително 24 пъти печалбата, но се прогнозира печалбата да се удвои повече от тази и следващата година. Ако тези прогнози се осъществят, акциите на NCLH изглеждат подценени на 12 пъти печалбите за 2024 г.

Airbnb (ABNB)

Airbnb изглежда лети под радара, но след двумесечно рали от 38,5%, не е толкова сигурно, че това трябва да е така.

Акциите са в пламъци, бавно, но сигурно се издигат нагоре. Незабележимото рали не се открои за инвеститорите, които не са търсили туристически акции. Едното затваряне може да е печалба.

Съобщенията могат или да повишат акциите и да продължат това рали, или да доведат до реакция на продаване на новините. Въпреки че това едва ли е голям размер на извадката, инвеститорите продадоха Delta и Norwegian по-ниски от печалбите. Ако направят това с акциите на Airbnb, инвеститорите трябва да следят за спада.

Пробив от 145 долара може да доведе до зоната от 135 долара до 140 долара, където акциите ще намерят своите 10-седмични и 21-дневни пълзящи средни стойности. Малко по-дълбок спад може да постави в игра средните до високи 120долара, което беше предишна зона за пробив и където в момента се намира 50-дневната пълзяща средна. В посока нагоре, връщане над 150 долара и текущия връх за 2023 г. от 154,95 долараможе да постави началото на рали до зоната от 167 долара.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.