Новини Хотели

В края на сезона намаленията по Черноморието ще достигнат близо 30%

   


Сезонът на намаленията по българското Черноморие традиционно започва от втората половина на месец август. Нощувките в големите хотели на юг се очаква да поевтинеят с до 30%, коментира Деляна Цонева пред БНР, председател на регионалната туристическа камара в Бургас.

Най-характерното за този летен сезон, по думите й са резервациите в последния момент, предпочетени от голям брой туристи, за по-евтино море. "Както за българския пазар, така и за чуждия пазар, резервациите са в последния момент, повечето бази работехме на "last minute".

Очертаваха се някакви дупки по време на сезона, които в последния момент се запълваха. Пиковият момент беше много силен, като сезон, но много кратък. Това към което се стреми браншът е удължаване сезона на ранните записвания, но това е свързано и с полетите", каза още Цонева.

С близо 20% ще смъкнат цените и хотелиерите в Слънчев бряг.

Тази година намаленията няма да са драстични, защото самият сезон е стартирал с по-ниски цени, коментират хотелиери в курорта. По думите им, България си остава най-евтината дестинация в цяла Европа.

Очакваното 20%-но намаление може да стане след 20 август. Но цените и сега са сравнително ниски, е мнението на бранша. Това лято в Слънчев бряг най-много са полските туристи, следвани от англичани и румънци. И тази година, заради войната, руснаците отсъстват, като туристи у нас. Този летен сезон е равносилен на миналогодишния, но с по-малки печалби.