Новини Хотели

Hilton с амбициозен план в Китай

   
Hilton с амбициозен план в Китай

Международният хотелски оператор Hilton Worldwide ще отвори повече от 730 хотела в Китай в рамките на десет години, главно за туристи от средната класа, съобщава South China Morning Post.

"Хотелиерският оператор Waldorf Astoria Hotels & Resorts (част от компанията Hilton, бел, ред.) планира да отвори повече от 730 хотела в континентален Китай през следващите десет години, след като отвори 100 обекта миналата година", пише изданието, цитирайки Кларънс Тан, старши вицепрезидент на Hilton за развитие в Азиатско-тихоокеанския регион.

Според представител на хотелската верига по време на пандемията от коронавирус 60% от хотелите в страните от Азиатско-тихоокеанския регион са били затворени. Но след премахването на ограниченията и притока на туристи, главно от Китай, хотелиерския бизнес в региона се възстановява и развива. Днес Hilton Worldwide притежава 512 хотела на 170 места в Китай.

"Видяхме солиден растеж, основно движен от Китай (през първата половина на годината)... Китай имаше много силно второ тримесечие, тъй като вътрешният туризъм бързо намалява разликата", цитира вестникът думите на говорителя на Hilton.

Уточнява се, че през второто тримесечие на 2023 г. Hilton Worldwide в страните от Азиатско-тихоокеанския регион е увеличила приходите си от наемане на една стая със 79% на годишна база. Заетостта на хотелите от международната верига е почти 70%.

Новите хотели ще бъдат предназначени предимно за средната класа, посочва Кларънс Тан. Това, сперд експерта, се дължи на силния икономически растеж в страната и увеличаването на средната класа в Китай, сред чиито представители нараства търсенето на пътувания с различни цели.

Според изследователската фирма Statista, глобалният пазар на хотелиерство е достигнал връх от 1,52 трилиона долара през 2019 година. На фона на пандемията от коронавирус тази цифра падна под трилион долара. Според прогнозите за 2023 г. този пазар трябва да достигне 1,2 трилиона долара, отбелязва агенция Прайм.