Заведения Новини

Най-добрите барове на покрива в Европа

   
Най-добрите барове на покрива в Европа

Нищо не пресъздава ваканционното усещане така, както да се отправите към прекрасен бар, за да се насладите на питие, след като сте оставили багажа си в хотела. Независимо дали става дума за Aperol на тераса в Италия, джин с тоник с изглед към Порто или чаша сангрия с гледка към зашеметяващите испански градски пейзажи, барът на покрива е символът на ваканционната изтънченост.

За щастие, Enjoy Travel знае колко важни са тези желани места, затова направи списък на най-добрите барове на покрива в Европа. Препоръките им се основават на обобщени оценки от резултатите в социалните медии, както и на прозренията на редакционния им екип.

За най-добър се смята Frank's Café в Лондон. Това заведение в Южен Лондон се намира на върха на паркинг и предлага коктейли, малки хапки и зашеметяващи гледки към хоризонта на столицата.

На второ място е Azotea del Circulo -икона на мадридската барова сцена, която може да се ползва сезон след сезон благодарение на прибиращия се покрив. Той се намира на пешеходно разстояние от парка Ел Ретиро и Плаза Майор - идеалното място за чаша вино между разглеждането на забележителности.

На трето място се класира The Roof в Рейкявик - предлагащ панорамна гледка и невероятна листа с коктейли. Коктейлът Veni, Vidi, Kiwi с исландски босилек звучи особено освежаващо.

Schweizerhof Flims в Швейцария е на четвърто място, а Oroya в Мадрид - на пето. Очевидно Испания знае какво прави, когато става въпрос за добро място на покрива, тъй като заема три от първите 10 места - Patchwork в Ибиса е под номер осем.

Ето пълния списък на десетте най-добри бара в Европа според Enjoy Travel

Frank's Cafe в Bold Tendencies, Лондон, Великобритания

Azotea del Circulo, Мадрид, Испания

Reykjavik Edition, Рейкявик, Исландия

Schweizerhof Flims, Флимс, Швейцария

Oroya, Мадрид, Испания

16 Roof, Истанбул, Турция

Sky Bar by Seen, Лисабон, Португалия

Patchwork в Sa Punta, Ибиса, Испания

Skyline Bar 20up, Хамбург, Германия

Mama Shelter, Бордо, Франция