Новини Събития

На плаж през септември? Какво време ни очаква

   
На плаж през септември? Какво време ни очаква

Последната информация за Балканите е, че метеорологичната есен ще настъпи малко по-късно от астрономическата, коментира синоптикът Петър Янков в ефира на Нова телевизия. По думите му след 23 септември ще имаме дни с високи температури, между 25-30 градуса. В началото на септември също ни очакват високи температури, ще има превалявания. 22-23 септември ни очаква захлаждане. След това ще имаме дни с по-високи температури. Септември ще бъде с по-малко валежи, обясни синоптикът. В момента вълнението по Северното Черномирие е около метър, на юг до два метра.

През следващите дни ще отслабва бързо. Има условия за мъртво вълнение, добави той. По думите му времето през септември ще бъде подходящо за закъсняла почивка на морето.

"Първото захлаждане в дългосрочен план е на 5-6 септември, когато ще се понижат чувствително температурите. Валежите на Балканите ще бъдат често явления, включително и при нашите южни съседи. Валежите ще обхвант и Източна България с условия за гръмотевици", каза Петър Янков.