Турагенции

Започват записванията за Малдиви с Онекс тур

   
Започват записванията за Малдиви с Онекс тур

Малдиви е една от онези дестинации, които всеки добре познава. Винаги при назоваването ѝ в мислите ни изскачат разкошни тюркоазени плажове, бял пясък, палми и красиви бохо вили. Дори хората, които никога не са посещавали това място, правят връзката с неземната природна красота и усещането за безвремие и тотален релакс. Именно това чувство за уединена спокойна почивка подтиква хиляди хора да изберат островите за зимното си бягство край морето.

Най-доброто време

за посещение на Малдиви е от ноември до април, когато е сухият сезон. Той се характеризира с топло и стабилно време. Въпреки, че януари и февруари са най-предпочитаните месеци за пътуване сред туристите, реално през цялата година в дестинацията времето е топло и идеално за море. Разликата е, че по време на мусонния сезон от май до октомври има по-голяма вероятност за дъжд и бури.

“Онекс тур” е един от туроператорите, които организират редовни групи до Малдиви всяка зима. За този туристически сезон те са избрали 4 дати за заминаване - 26 ноември, 12 и 26 декември 2023 г. и 16 януари 2024 г. С тези програми българите ще хванат максимално добро време, за да се насладят на всевъзможни забавления на открито.

“Често хората питат какво толкова има да се прави на Малдиви, тъй като си мислят, че това е просто поредният плаж. Разбира се, това не е екскурзия с висок адреналин и много приключения, а същинска почивка, по време на която има стотици възможности за весели развлечения - гмуркане, плуване с делфини, уиндсърфинг, разходка с катамаран, уейкборд и обиколки на близките острови с кану-каяк. Идеално забавление както за двойки на романтична почивка, така и за семейства или приятелски компании”, разказва Яна Тошева, маркетинг мениджър на “Онекс тур”.

Докато приключенците се наслаждават на различни водни спортове, тези които търсят активна почивка могат да се възползват от множеството СПА процедури, които хотелите предлагат. Туризмът е един от главните отрасли на Малдиви и служителите в комплексите работят с огромно внимание към детайла. Масажите се считат за някои от най-добрите в света и определено трябва да са част от всяка почивка там.

Цените започват

от 1048 евро на човек и включват самолетни билети, 7 нощувки в хотел по избор на съответния пакет на изхранване, трансфери и медицински застраховки. “Въпреки че Малдиви е луксозна екзотична дестинация, цените за българите стават все по-достъпни”, коментира Тошева.

Хотелите на Малдиви сами по себе си са уникално преживяване - местните са много гостоприемни и правят всичко по силите си туристите да се чувстват като същински царе. Повечето комплекси са разположени на цял остров, което е предпоставка за една почивка, наистина отдалечена от тълпите и суетата. Освен, че така пътуващите не се чувстват притиснати от времето, това допринася и за изчистването на съзнанието и влизането в пълен отпускарски режим.

Освен многото забавления

през деня, Малдиви не отстъпват и с нощен живот. Има хиляди опции за романтични вечери с гледка към залеза, впечатляващи барове, както и клубове за всеки вкус.

Малдиви наистина съчетават всички любими аспекти от морската почивка, но предлагат и нещо единствено по рода си. През октомври посетителите на островите могат да наблюдават впечатляващото “сияещо море”. Това е феномен, в следствие на който цялото море засиява в неоново синьо. Това се дължи на биолуминисцентен фитопланктон, който осветява морето по много впечатляващ начин.

Почивката на Малдиви категорично е поглъщащо пътешествие в райския свят на белите пясъци, кристално чистите води и изумителния морски живот. Този оазис на спокойствие предлага безкрайни възможности за релаксация и забавления. Разкошните вили и бунгала, построени над водата, обещават интимност и комфорт, а разнообразието от водни спортове вдъхновява приключенския дух на всеки. Най-ценното обаче е връзката с природата, която напълно презарежда батериите - времето прекарано сред изумителните пейзажи дава перспектива на всеки пътуващ. Малдиви обещават не само отдих, но и преживяване, което оставя незабравими спомени!

Йоана Шомова