Оферти

Екскурзия в Истанбул с 3 нощувки

   
Екскурзия в Истанбул с 3 нощувки

Дати на отпътуване:

06.09.2023 г.,   13.09.2023 г.,   27.09.2023 г.,   04.10.2023 г.,   11.10.2023 г.,   26.10.2023 г.,   01.11.2023 г.,   08.11.2023 г.,   15.11.2023 г.,   22.11.2023 г.,   29.11.2023 г.,   06.12.2023 г.

3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Юбим

23.08.2023, 06.09.2023, 13.09.2023, 27.09.2023, 04.10.2023, 11.10.2023, 26.10.2023, 01.11.2023, 08.11.2023, 15.11.2023, 22.11.2023, 29.11.2023, 06.12.2023

,,Всички пътища водят към Цариград‘‘.
За гърците той е Константинопол, за турците - Истанбул, а за българите Цариград.
От Възраждането до днес, всички пътища водят до Истанбул, града.
Не случайно има и поговорка - ,, С питане до Цариград се стига‘‘.
Това днес е лесно, евтино и екзотично преживяване, за което не е нужно да питаш когото и да било.

Истанбул е мегаполис от световна класа, който е само на една ръка растояние от вас.
Истанбул наистина е град на три империи.Това личи във всичко- превратна и бляскава история, спиращо дъха разположение върху двата бряга на Босфора, византийска хитрост в градустройството на метрополията, букет от различни култури и архитектурни стилове, пищността на ориента, топлото отношение на местните хора към всички гости.
И не на последно място в Истанбул е символът на българщината зад граница- желязната църква ,,Св. Стефан‘‘.

1-ви ден:
Отпътуване от София в 20.00 ч.; в 21.00 ч. от Пазарджик; в 21.45ч. от Пловдив. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 -ри ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00ч). Кратка почивка.

В 09:00ч. „Новото бижу“ на Истанбул „ Galataport“ - 10 евро

Свободно време за разходка, снимки, вечеря на територията на „Новото бижу“ на Истанбул „ Galataport“. „Галатапорт“ Истанбул е превърнат в истински квартал на културата, изкуствата, пазаруването и гастрономията. “Галатапорт” е един от най-големите крайбрежни проекти в света, а целта му е да превърне Истанбул в една от топ круизните дестинации.

По желание (срещу доплащане):
• 20:15ч вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол 29 евро (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки);
или
• 19:15ч вечеря на кораб по Босфора - 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане:

08:00ч Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул (срещу допълнително заплащане): Посещение на площад Султан Ахмед , след това, ще посетим Българската желязна църква "Свети Стефан", отворена отново след дългогодишен ремонт. След това се отправяме към Цветния квартал Балат, където ще
имате свободно време за кафе, чай или разходка.

Разходка с Корабче по Босфора (срещу допълнително заплащане). Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива "Златния рог", преминавайки под моста "Галата" и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца "Долма Бахче", "Чираан Палас"един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта "Румели Хисар", частни вили, сред които традиционните за Босфора "ялъ", двореца "Бейляр бей", "Момината кула" и други.

По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен
екскурзовод на двореца "Долма Бахче"- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, средбро и кристал. Тук се намират един от най-големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.

По желание (срещу доплащане):
20:15ч. вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки);
или
19:15 ч. вечеря на кораб по Босфора - 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане:

В 08.15ч по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача "Сапфир"- най-високата жилищна сграда в Европа (236 м.) на 54 етажа със 174 апартамента. Комплексът съдържа и търговски център от 34 хил.кв.м, голф игрище, фитнес център, спа с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите на последният етаж, където е панорамната площадка, от там се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.

В 13:30ч по желание (срещу доплащане) екскурзия до най-новият комплекс на Истанбул - Виа Порт Марина в Азиатската част на града и Watergarden. Там, ще разгледате Парка на лъвовете, който се разпростира на площ от 8 декара и събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите Пиратският остров - Истанбулският Дисниленд, където освен най-различни влакчета и съоръжения, може да посетите парка на крокодилите, изложени в различни местообитания според вида им с възможност да видите влечугите, които виждате в документалните филми, и да ги опознаете по-добре. Аквариума със най-дългият стъклен подводен тунел от аквариумите в Истанбул, с 12000 вида водни обитатели в 47 различни тематични изложби. На територията на комплекса се намира най-красивото яхтено пристанище на Истанбул и също така ще може да пазарувате в магазините във Via port Marina Outlet Shopping center. Продължаваме към Watergarden който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на "Пеещите фонтани". Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти, кафенета и магазини. Свободно време за шопинг.

По желание (срещу доплащане):
• 20:15ч. вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки);
или
• 19:15ч. вечеря на кораб по Босфора - 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

5 ден
Закуска. Около 08:00ч отпътуване за град Одрин. На излизане от Истанбул се посещава фирмен магазин за захарни изделия и за кожени дрехи и аксесоари. Пристигане в Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. св. Константин и Елена"; и най-големият шедьовър на архитекта Синан - джамия.

Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София, автогара Сердика.

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран автобус
* 3 нощувки със закуски в хотел 3*
* Пътни такси
* Водач от туристическата агенция
* Бонус посещение на фирмен магазин за захарни изделия и фирмен магазин за кожени дрехи и аксесоари
* Бонус посещение на Одрин

Цената не включва

  • Музейни такси
  • Допълнителни екскурзии
  • Застраховка отмяна на пътуване
  • Горивна такса
  • Доплащане за дете до 6.99 г. към туроператора : 145 лв
  • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 90 лв
  • Доплащане за настаняване на един възрастен в самостоятелна стая – 130 лв .
  • Медицинска застраховка на ЗК Уника с покритие 2000 евро за лица до 65 г.- 8 лв
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. –10 лв.

- от 70 г. до 75 г. -12 лв
Лица над 75 г. не се застраховат!
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
• Панорамна обиколка на Истанбул - 15 евро!
• Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки, 4D киното и билета за метрото в двете посоки) - 45 евро;
• Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро, за дете до 10 г. – 20 евро;
• „Новото бижу“ на Истанбул „ Galataport“ - 10 евро
• Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро,
• Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език 17 eвро,
• Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 45 евро
• - Посещение на небостъргача Сапфир с включен билет за асансьора до 54 етаж, билета за 4D симулацията на полет с хеликоптер, билета за панорамните площадки и 2 билета за метрото за отиване и връщане:45 €, за деца до 10 г. – 17€;
• - Aвтобусна разходка с посещение на Джамията Чамланджъ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€
ВАЖНО:
• Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
• За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
• При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

За повече информация вижте ТУК.