Заведения Новини

7 roof top бара, които препоръчват в София

   
7 roof top бара, които препоръчват в София

Водещите експерти по барове на покрива, по-известни като rooftop барове, класираха София на едно от водещите места в европейската класация за места с гледки. Ето и извадка от най-доброто ръководство, което помага на туристите да намерят най-добрите покривни барове в София, като са посочили дори работно време, дрескод, снимки, карта и много повече детайли. 

Какво можете да очаквате от най-добрите софийски покриви?

"Освен фантастични гледки към историческите сгради и заобикалящата Витоша планина, също и висок стандарт на обслужване, храна и напитки, тъй като много от софийските барове на покрива са доста елегантни, както и някои от по-луксозните заведения в града. От високи салони на покрива до изключителен плажен бар - тези горещи места са задължителни за туристи, пишат The Rofftop Guide.

И така, кой е най-добрият бар на покрива в София?

The Scene Rooftop Bar & Terrace

Снимка: Сайт на The Scene Rooftop Bar & Terrace

Разположен на седмия етаж, елегантен и уютен,Тhe Scene Rooftop Bar & Terrace бързо се превърна в едно от истинските горещи точки в София след откриването си през 2020 г. Разположен е на върха на Hyatt Regency и разполага с панорамна гледка към града и планините, както и на перфектни гледки към известната вече и сред чужденците катедрала Свети Александър Невски. The Scene сервира меню, изпълнено със средиземноморски изкушения, но най-впечатляваща е креативната селекция от коктейли, вдъхновени както от София, така и от бляскави места из Европа и Близкия изток.

Кitchen 59 

Снимка: Сайт на Kitchen 59

Намира се на 9-я етаж в квартал "Хиподрума" и предлага 360° гледка. Забавно и спокойно място за събития, с хотел, ресторант, кампус и съвместни работни пространства в една и съща сграда. Кацнал на 9-ия етаж, покривът разполага с цветен и причудлив вътрешен салон, водещ към просторна открита тераса. Тук можете да се насладите на голямо разнообразие от авторски коктейли, както и на забавна и релаксираща атмосфера. Идеален за среща с нови хора, докато се наслаждавате на най-добрите напитки и изгледи.

 Rooftop Sense Hotel

Снимка: Сайт на Sense Hotel Rooftop Bar 

Елегантен и същевременно, релаксиращ, кацнал на деветия етаж на върха на хотел Sense, този Rooftop Bar предлага фантастична гледка и страхотна атмосфера в сърцето на града. Стилна и модерна като обстановка, която отвежда на просторната тераса, заобиколена от панорамни градски пейзажи. Можете  да се насладите на приготвени домашни коктейли и първокласна колекция от спиртни напитки и вина, както и свежи и балансирани в хранително отношение ястия за вечеря.

Ozone Skybar & Lounge 

Снимка: Сайт на Ozone Skybar & Lounge 

Двадесет и деветият етаж открива невероятни гледки! Там е разположен модерният салон Ozone Skybar & Lounge, който предлага висококачествено изживяване на върха на Гранд Хотел Милениум София.Пред очите ви е цяла София и Витоша. Залата е с подвижен покрив, който позволява посещението на мястото независимо от сезона и температурните амплитуди. Бутиковите блюда се комбинират добре с луксозната салонна атмосфера, в допълнение със страхотна музика.

Cabana Rooftop Beach Bar 

Снимка: Сайт на Cabana Rofftop Bar 

Разположен на петия етаж в бизнес сграда, Cabana Rooftop Bar предлага както релаксация през деня край басейна, така и вечерно парти! Откритият бар предлага поглед към всяка точка на София и е оборудван с просторна тераса, удобни шезлонги и кресла за почивка. Това е и единственият Moet & Chandon бар в София и място, където да изживеете "la dolce vita".

Corner Piano Bar 

Снимка: Сайт на Corner Rooftop Bar 

Осмият етаж на Corner Bar, разположен в квартал "Лозенец" предлага както обяд на въздух, така и вечеря с напитки и дори парти блюда, комбинирани с гледка към Витоша. Светлините на града навяват празнична атмосфера, а дългата външна тераса открива панорамна гледка към планината, Ловен парк и Южен парк. Отворен от ранен обяд до късна вечер, там гостуват и изпълнители и музиканти от цяла България. 

XS Tower Sky Bar

Снимка: Сайт на XS Tower Sky Bar 

Tower Sky Bar е модерна тераса, достъпна освен за спонтанни посещения, така и за частни събития. Оборудван с просторен вътрешен салон, както и прекрасна открита тераса, покривът е заобиколен от очарователни и фантастични гледки към околностите. Отворено е всеки делничен ден и е идеалното място за разпускане след работа, което да прерасне до оживена вечер, гарнирана с освежителни напитки, леки закуски и танци. През почивните дни мястото е запазено за частни събития.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати