Новини Събития

Трансграничен влак на културата потегли от Прага за фестивал в Германия

   
Трансграничен влак на културата потегли от Прага за фестивал в Германия

Специален трансграничен "културен" влак потегли от Прага. С него чешки писатели, музиканти, актьори и други пътници се отправят към Берлин за участие във Фестивала на гражданите, който се провежда в резиденцията на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, предаде ДПА, цитиран от БТА.

Повече от 200 пътници бяха във влака, когато той потегли от Прага. "Това ще е чудесно железопътно приключение за нас", каза чешкият писател Ярослав Рудиш, който ще чете откъси от "Наръчник с инструкции за пътуване с влак" и във влака, и в двореца Белвю, официалната президентска резиденция в Берлин.

Пътниците ще могат да се насладят на сценични изпълнения - кабаре и концерт на певицата Зофи Дарвуянова. Чешката република и германската провинция Тюрингия са официални партньори на годишния граждански фестивал, чийто домакин е германският президент. Пътуването с "културния" влак ще отбележи и 25-ата годишнина на Германско-чешкия фонд за бъдещето, който подкрепя съвместни проекти. От създаването му през 1997 г. досега фондът е финансирал над 13 000 проекта.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати