Новини Събития

Рио де Жанейро преживява бум на сватбения туризъм

   
Рио де Жанейро преживява бум на сватбения туризъм

Много млади двойки искат да сключат брак на екзотично място по света. Рио де Жанейро се превърна в едно от тях, а градът се радва на истински бум на сватбен туризъм. Бразилия отчита голям ръст в броя на туристите, които искат да се венчаят именно там. Най-голямо търсене има в подножието на емблематичната статуя на Христос на върха на планината Корковадо. Много сватбени агенти отбелязват огромен интерес към Рио де Жанейро. Причините са забележителният пейзаж на града, плажовете както и местните забележителности. Много хора от Сао Пауло дори загърбват "враждата" между двата града и организират сватбата си на 400 километра от дома - в Рио.

Избрах Рио де Жанейро най-вече, защото пейзажът е невероятен, но и защото обичаме морето и искахме да видим залеза.

Рафаела Гонсалвес, булка

Огромната статуя на Христос Спасител е построена през 1931г., а през 2007-а се превръща в знакова емблема на града. Министърът на туризма на Бразилия също е възхитен от интереса към местността.

Търсенето в Рио е огромно. Много съм щастлив от растежа на този пазар и съм наистина горд. Под статуята на Христос се състоят повече от 200 сватби годишно. Това показва колко е голям интересът към Рио де Жанейро.

Густаво Тутука, министър на туризма, щат Рио де Жанейро

Подобни сватби бързо изместват традиционните церемонии. Сватбените тържества могат да се състоят и в малък параклис, който се намира вътре в статуята.

„Исус обединява хората от цял свят. Това място се е превърнало в магнетично за различни тържества. Тук се състоят сватбите на брачни двойки от всички краища на света“, казва отец Рапозо, свещеник в параклиса в статуята на Христос

Интересът към дестинацията започва през 2015 г. Сватбите на местни музиканти налагат тенденцията младоженци да сключват брак рано сутрин пред статуята на Христос.