Новини Събития

ДПС и Ертен Анисова поемат комисията по туризъм в НС

   
ДПС и Ертен Анисова поемат комисията по туризъм в НС

Общо осем парламентарни комисии оглавява вече ДПС след като с гласовете и на ГЕРБ, и на "Продължаваме промяната - Демократична България" партията на Мустафа Карадайъ е начело на нови три. Комисията по туризъм вече е с председател Ертен Анисова. Тази с политиките за българите извън страната е с председател Цветан Енчев, а на комисията с прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество - председател стана Валентин Тонев.

И трите комисии досега бяха без избрани председатели, тъй като при последния тур от разпределяне на ръководните места в Народното събрание не се постигна разбирателство между управляващото мнозинство и опозицията.

Ертен Белгинова Анисова е български политик от ДПС и народен представител. От 2008 г. е член на Младежко ДПС. Работила е като експерт в Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. Тя е родена на 25 април 1990 г. в град Добрич. Завършва специалност „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, има магистърска степен по право и международни икономически отношения от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Това е поредният кадър без опит в сектор туризъм, който влиза в управлението на страната. Ертен Анисова и министърът на туризма Зарица Динкова (ПП - ДБ) не са от бранша и никога не са работили в него.

Мирослав Иванов