Транспорт

Wizz Air отбелязва 18-и рожден ден в България с лов на съкровища в София и Варна

   
Wizz Air отбелязва 18-и рожден ден в България с лов на съкровища в София и Варна

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, днес отбелязва своя 18-и рожден ден в България. За почти 2 десетилетия дейност в страната авиокомпанията е превозила над 25 милиона пътници от и до България, предлагайки достъпни цени и удобно разписание на полетите от 4 български летища –София, Варна, Бургас и Пловдив. За да отбележи този важен повод, Wizz Air организира незабравим лов на съкровища „18 години приключения“ на територията на София и Варна, където са и базите на компанията. Игратапо случай 18-годишнината на Wizz Air ще се проведе днес и ще даде възможност на участниците да спечелят ваучери за полети, които могат да бъдат използвани вобширната маршрутна мрежа на WIZZ.

От първия си полет през 2005 г. от София до Будапеща насам Wizz Air се утвърди като жизненоважна част от българската авиационна индустрия, свързвайки българските пътници с вълнуващи дестинации в Европа и извън нея. В момента у нас авиокомпанията предлага общо 50 маршрута до почти 20 държави, 9 от най-модерните самолети Airbus (базирани в София и Варна) и разполага с близо 400 души местен екипаж, чиято отдаденост и професионализъм играят ключова роля за растежа на превозвача в страната.

За да отбележи 18-ия си рожден ден, Wizz Air избра три места в София и едно във Варна, където скри наградите от лова на съкровища. За да получат ваучера, приключенците ще трябва да открият местата, следвайки уликите на WIZZ, да кажат паролата „WIZZ 18“ и да публикуват стори в Instagram с ваучера (моля, номерът на ваучера да бъде покрит), като тагнат Wizz Air(@wizzair). Всички ентусиасти могат да последват официалния профил на Wizz Air в Instagram, за да намерятоще подсказки. 

Ето и уликите за скритите съкровища в София и Варна:

• Първото място носи името на дестинацията, откъдето започна всичко! Първият полет на Wizz Air от София излита към град в сърцето на Европа. Частица от тази омагьосваща дестинация и ваучерът можете да намерите в хотел със същото име в София.

• Втората тайна локация е началната точка на маратона на Wizz Air в София. Обуйте спортните си обувки и БЯГАЙТЕ към старта на трасето, за да откриете наградата!

• За третото място ще се разходите по най-популярната пешеходна улица в София. Ваучерът се намира в сърцето на града и отбелязва броя на рождените дни, които Wizz Air е отпразнувала в България.

• Последният скрит ваучер е във Варна. Наградата може да бъде намерена там, където обикновено започват приключенията към чуждестранни дестинации – на първото check-in гише на WIZZ. 

Wizz Air пожелава късмет на всички участници и докато отбелязва тези 18 невероятни години в България, очаква с нетърпение следващата глава от своите приключения в страната. Авиокомпанията ще продължи да бъде ангажирана с мисията си да предоставя достъпни възможности за пътуване и да насърчава икономическия растеж в страната и отвъд границите ѝ.

За Wizz Air:

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира флотилия от 185самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 51.1 милиона пътници за финансовата година F23, приключваща на 31 март 2023г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Авиокомпания на 2019 г. и 2023 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и ексклузивна услуга. Wizz Air беше призната за „Най-устойчивата нискотарифна авиокомпания“ от Световните награди за финансова устойчивост за 2021-2023 г. и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.