Транспорт

СОФ Кънект вече е член на две бизнес организации в България

   
СОФ Кънект вече е член на две бизнес организации в България

"СОФ Кънект" - операторът на летище София, е приет за член две престижни бизнес организации - на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) и Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Тази стратегическа стъпка подчертава ангажимента на фирмата към развитието и укрепването на връзките с френски и германски бизнес партньори и предоставя нови възможности за развитие на въздушния трафик и на инфраструктурата на летището, съобщиха от компанията.

"Ние, от "СОФ Кънект", ще се включим активно в дейностите на търговските камари и ще си сътрудничим със заинтересованите фирми и инвеститори от два от най-големите пазари в Европа. Това е една добра възможност за
успешно и устойчиво развитие, не само за нас, но и за българската икономика, от която сме част като стратегически инвеститор и оператор на най-голямото международно летище в България", каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на "СОФ Кънект".

Членството във Френско-българската търговска и индустриална камара дава възможност да бъдат установени по-тесни връзки с френски компании, които имат интерес към българския пазар и възможност за развиване на бизнес отношения, посочват от компанията и допълват, че Франция е един от най-важните търговски партньори на България, и членството на "СОФ Кънект" в тази камара ще помогне да бъдат укрепени позициите на компанията на регионално и международно ниво.

С членство си в Германо-българската индустриално-търговска камара, операторът на столичното летище ще има възможността да се свърже с германски фирми, които искат да развиват своя бизнес в България. Това партньорство може да доведе до нови инвестиции в инфраструктурата на летището от международни компании. Членството отваря врати към един от най-големите и влиятелни икономически партньори на България - Германия, отбелязват от компанията.

Членството на "СОФ Кънект" в камарите увеличава видимостта й в бизнес общността и сред международните инвеститори. Така компанията ще привлече нови инвестиции и ще създаде стратегически партньорства с френски и германски компании, които могат да допринесат за развитието на българската икономика, на летището и на въздушния трафик в региона.