Новини Хотели

Самолет от Втората световна война се превърна в светещ хотел

   
Самолет от Втората световна война се превърна в светещ хотел

Нощувка в самолет вместо в хотел. Това е уникалната идея, която хрумва на Джо Дрейгър преди повече от година. През октомври 2022 г. те пренасят самолета от Втората световна война в магазина му в Уисконсин, за да му направят пълна промяна отвътре и отвън.
"Отидох до компанията, поговорих с тях и се убедих, че имат един самолет, на който са му свалили толкова части, че ще бъде или за скрап, или неизползваем за тях. Те ми го продадоха", споделя Джо. Той е платил 10 хиляди за самолета, а след това е вложил още 50 хиляди евро, за да го докара до сегашния му вид.

"Разполагаме само с две легла за разпъване. Те се плъзгат отдолу. В тях могат да спят 4-ма души", допълва той. Всяка стая в апартамента има гледка. От едната страна самолета има изглед към гората, а от другата към езерото. След като преустройството приключило, самолетът бил преместен в друг и поставен на специална люлка. Идеята е да се предаде чувството по време на полет.

"Трябваше кран да го вдигне и след това да го постави над дърветата и върху люлката, която ние проектирахме и създадохме", разказва Джо.
Освен това Джо и съдружника му Гари са създали витла от големи вентилатори.

"Те са с детектор за движение. Така когато се качите, светлините светват и перките започват да се въртят", обяснява Джо. Когато слънцето залезе, започва забавлението. През нощта всичко е осветено - крилата, опашката, дори и моторите светят.