Заведения Новини

Tripadvisor определи най-добрите ресторанти в света за 2023 г.

   
Tripadvisor определи най-добрите ресторанти в света за 2023 г.

Tripadvisor определи Bougainville в Амстердам за най-добрия изискан ресторант за 2023 г. Нидерландското заведение за хранене със звезда Мишлен получава отличието като част от Travellers' Choice 'Best of the Best' Restaurants Awards на Tripadvisor за 2023 г.

Те се определят от алгоритъм, който анализира милионите отзиви и оценки, събрани в продължение на една година от пътешественици от целия свят.

Ise Sueyoshi в Нишиазабу - квартал на Токио, е вторият най-добър ресторант в глобалната класация, следван от Old Stamp House в Лейк Дистрикт в Обединеното кралство (номер едно за миналата година).

Първенец в САЩ е Le Bernardin в Ню Йорк, който заема 23-то място в глобалната класация. Нито един австралийски ресторант не успява да влезе в топ 25.

Спечелилият златен медал ресторант Bougainville има повече от 260 положителни отзива в Tripadvisor, а потребителите го определят, като „първокласно кулинарно изживяване“.

Междувременно, носителят на сребърен медал Ise Sueyoshi сервира кайсеки - традиционна японска вечеря, състояща се от няколко ястия.

Класираният на трето място Old Stamp Restaurant, разположен в живописния град Ембълсайд, се помещава в бившия офис на романтичния поет Уилям Уърдсуърт.

Останалата част от челната петица се допълва от още две европейски заведения - носителят на звезда Мишлен ресторант Maison Medard във френското село Булере и носителят на три звезди Мишлен Ristorante Villa Crespi в Орта Сан Джулио, Италия.

Ето и Топ 10 на най-добрите изискани ресторанти в света за 2023 г., според Tripadvisor:

1. Bougainville, Амстердам, Холандия

2. Ise Sueyoshi, Токио, Япония

3. The Old Stamp House, Ембълсайд, Великобритания

4. Maison Medard, Булере, Франция

5. Ristorante Villa Crespi, Орта Сан Джулио, Италия

6. Avartana, Ченай (Мадрас), Индия

7. Akira Back, Банкок, Тайланд

8. Paul Ainsworth at No. 6, Падстоу, Великобритания

9. PIC, Валанс, Франция

10. Sachi Heliopolis, Кайро, Египет