Оферти

Прага - Коледни базари в Карлови Вари

   
Прага - Коледни базари в Карлови Вари

Описание

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

Категория A: хотел City Central*** e разположен в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад Категория В: хотел K+K Fenix**** - (стая Cosy room) е разположен в непосредствена близост до Вацлавския площад.

Цената включва

 •  Самолетен билет с авиокомпания „България Ер”;
 •  Летищни такси;
 •  1 бр. салон багаж до 10 кг;
 •  1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
 •  4 нощувки със закуски в централно разположен хотел 3 или 4 звезди в Прага;
 •  Трансфери летище – хотел – летище;
 •  Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български.

Цената не включва

 •  Пешеходна програма „Старе место”;
 •  Пешеходна програма "Пражки Сецесион";
 •  Екскурзия до Карлови вари;
 •  Екскурзия до Дрезден;
 •  Слушалки по време на обиколките;
 •  Градска такса (city tax);
 •  Медицинска застраховка - 2 лв на човек на ден;
 •  Застраховка "Отмяна на пътуване";
 •  Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 •  PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 •  Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Карлови Вари

 
 • 01.12.2023

  от 1065 лв.

 • 08.12.2023

  от 1065 лв.

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

08.12.2023 - 13.12.2023

- - 1,292.00 лв.

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

01.12.2023 - 06.12.2023

- - 1,292.00 лв.

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

15.12.2023 - 20.12.2023

- - 1,292.00 лв.

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

08.12.2023 - 13.12.2023

- - 1,549.00 лв.

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

01.12.2023 - 06.12.2023

- - 1,549.00 лв.

1ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

15.12.2023 - 20.12.2023

- - 1,549.00 лв.

2ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

08.12.2023 - 13.12.2023

- - 2,130.00 лв.

2ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

01.12.2023 - 06.12.2023

- - 2,130.00 лв.

2ADL / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

15.12.2023 - 20.12.2023

- - 2,130.00 лв.

1ADL1CHD / 

НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

01.12.2023 - 06.12.2023

- - 2,267.00 лв.
 

Програма

Ден 1:

ПЪРВИ ДЕН – 09:30 ч. – 10:20 ч. полет София – Прага. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” - с доплащане 78 лв. за възрастен и 60 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български, билет за вход в музея на Алфонс Муха, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

Ден 2:

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. След обяд – свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастен и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

Ден 3:

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна екскурзия до Карлови Вари с доплащане 108 лв. за възрастни и 85 лв. за деца и младежи до 17 г. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Свободно време в Карлови Вари. Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

Ден 4:

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Дрезден – доплащане 118 лв. за възрастни и 95 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията включва: разглеждане на Дрезден – Цвингера, Земперопер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Свободно време с възможност за посещение на коледните базари на Дрезден. Цената на тази допълнителна услуга включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и слушалки. Нощувка.

Ден 5:

ПЕТИ ДЕН – Закуска. 09:30 ч. - трансфер до летището. 11:30 ч. – 14:25 ч. полет Прага – София.

Виж повече

Допълнителни услуги

Виж всички

Условия

 

Полезна информация

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през януари 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Прага туристите заплащат задължително градска такса в размер на от 1 до 3 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

https://karacitours.bg/offer/praga-koledni-bazari-ot-sofiia