Оферти

Нова Година в Египет - Директен полет до Хургада

   
Нова Година в Египет - Директен полет до Хургада


ПРОГРАМА

Ден 1 27.12 :

Пристигане на летище Hurghada International Airport. Осигурен трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Свободно време за плаж, развлечения и релакс под жаркото слънце. 

Ден 2 28.12 :
Закуска и свободно време за плаж и развлечения.

По желание и срещу допълнително заплащане - Екскурзия до Кайро и Пирамидите.

02:00 Тръгване за Кайро. В този ден от нашата екскурзия ще се отправим към столицата на Египет – Кайро. Пъстрият многомилионен град ще ни посрещне, за да разкрие повече за своята многовековна история. Първата спирка ще бъдат самите пирамиди, където ще имаме свободно време за разходка и ще научим повече за едно от 7те чудеса на Античния свят. Ще посетим местен магазин за арабски масла и парфюми, а после ще отдъхнем, хапвайки вкусни местни блюда. В Кайро ще посетим и Историческия музей, в който се съхраняват чудни артефакти, свързани с историята на Древен Египет, както и саркофазите на някои от най-прочутите фараони.
 Екскурзията е с по-голяма продължителност, поради отдалечеността на Кайро от Хургада, но местата, които ще видим и историите, които ще чуем, оставят незабравим белег в сърцата ни.

Ден 3 29.12 :

Закуска и свободно време за плаж и развлечения.

По желание и срещу допълнително заплащане - Сафари в пустинята Сахара.

След обяд ще се впуснем в едно същинско арабско приключение в пустинята. Предстои вълнуващо сафари, на което ще имаме възможността да покараме ATV-та и да се повозим на Spider бъгита. След като възпламеним авантюристичния си дух, екскурзията продължава с посещение на бедуински лагер. Там ще се докоснем до арабския живот в пустинята, при желание ще се пояздим на камила и ще похапнем местни блюда. Вечеря и свободно време.

Ден 4 30.12 :

Закуска и свободно време за плаж и развлечения.

По желание и срещу допълнително заплащане - Екскурзия до Луксор.


В ранните часове на деня отпътуваме за Луксор – най-големият музей на открито в Египет. Представете си как стъпвате в сърцето на това историческо чудо и научавате повече за всички мечти и желания на Древен Египет. С еднодневното пътуване до Луксор от Хургада, ще влезете в града на хиляда порти, показващи огромното наследство на древната египетска култура. Обиколката ни ще започне с посещение в Карнак, където се срещат силата на божественото и човешкото в един от най-големите религиозни комплекси в света. Създаван в продължение на повече от 1500 години и център за поклонение на различни божества като Озирис, Птах и Изида, Карнак е мястото, пред което всеки затаява дъх. След приготвен вкусен обяд, ще прекосим значимата за местните река Нил с малки лодки. Приключението ни продължава с посещение на храма на царица Хатшепсут, който е великолепна архитектурна постройка, посветена на дългоуправлявалата и любима египетска царица. Следващата ни дестинация по време на екскурзията ще бъде Долината на царете, където се намират гробниците на прочутите управници Рамзес и Тутанкамун, както и ще зърнем Колосите на Мемном – защитниците на магическия град Луксор.
След динамичния, но невероятно удовлетворяващ ден, прибиране към Хургада и свободно време.

Ден 5 31.12 :

Закуска и свободно време за плаж и развлечения.

По желание и срещу допълнително заплащане - Екскурзия до Paradise Island.

Представете си остров, чиито брегове се докосват с толкова бистра и синя вода, че контрастът на цветовете ви се струва невъзможен, за да бъде истина. Това място съществува и се намира именно в Египет, а островът се нарича Paradise Island. След закуска в хотела, през втория ден от нашата екскурзия, ще се отправим с корабчета към Райския остров. По време на пътуването ще имаме няколко спирки за шнорхелинг или дайвинг, а накрая ще се съберем всички на Paradise Island, където ще имаме възможността да релаксираме! Капитанът на яхтата и неговият екипаж ще се погрижат да включат в приключението вкусен обяд, който ще се състои от разнообразни арабски и европейски деликатесни ястия, за да се потопим не само в подводния свят на Египет, но и в арабската култура.
19:00 Вечеря и свободно време.

Денят е предвиден за отдих на плажа и свободна програма.


* ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ - СПРЯМО ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ХОТЕЛ  


Ден 6 01.01 :
Денят е предвиден за отдих на плажа и свободна програма.


Ден 7 02.01 :

Закуска и напускане на хотела по обяд. Полет към България от Хургада.
 
За повече информация вижте ТУК.