Новини Събития

България има потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари

   
България има потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари

България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места. Това заяви Н. Пр. Джонгин Бе, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в Република България по време на работната си среща с министъра на туризма Зарица Динкова. 

Министър Динкова подчертя, че в момента се поставя основен акцент на популяризирането на специализираните видове туризъм– приключенски, планински, балнео, СПА, културен, исторически, винен. Подготвят се силни рекламни кампании, които не просто поддържат видимостта на България на най-важните пазари, но и я утвърждават като достъпна и предпочитана туристическа дестинация. 

“Отличителен символ за България е розата. Произвеждаме най-качественото в света масло от рози, което се използва от световни козметични марки. Тя очарова не само с цвят и аромат. Използва се и в гастрономията, редица компании произвеждат все повече разнообразни продукти от роза, които са полезни за здравето", отбеляза министър Динкова и покани Н. Пр. Джонгин Бе на следващия празник на розата в Казанлък. 

“България се променя изключително бързо. Културният ви туризъм, празникът на розата биха били чудесен начин да разкажете на света за вашата страна.”, заяви посланикът на Република Корея в България.

Сред потенциалните възможности за промотиране на България на далекоизточните пазари Н. Пр. Джонгин Бе очерта заснемането на корейски филми и продукции у нас, както и различни видеа, които да се разпространяват в YouTube и ще засилят допълнително интереса към страната ни. И в момента клипове заснети от корейски младежи вСофия са преглеждани десетки хиляди пъти в мрежата. 

Министър Динкова допълни, че за подобряване на сътрудничеството между българския и корейския туристически бизнес, може да се организира B2B туристически форум между представители на българския и корейския туристически бизнес.