Анализи Новини

10-те най-приятелски настроени европейски градове

   
10-те най-приятелски настроени европейски градове

Историята, забележителностите, храната и нощният живот вероятно са някои от факторите, които вземате предвид, когато избирате град, който да посетите. Но приветливото отношение на местните жители е това, което наистина може да направи посещението ви незабравимо. Може да се намирате в прекрасна дестинация с куп неща, които да правите, но често очарователното и непринудено общуване с човек, който наистина познава мястото, може да промени деня ви.

И така, кои са най-приветливите градове в Европа? Читателите на списанието за пътешествия CN Traveller се произнесоха в своите награди "Изборът на читателите" за 2023 г. - на първо място като най-приятелски настроен град в Европа и с 98,33% оценка за обща удовлетвореност се класира Сиена в Италия.

Тосканското бижу е динамична дестинация с оживена атмосфера и великолепни готически сгради. Привлича с оживени кафенета, семейни ресторанти, а градът е известен с ежегодното състезание Palio - надбягване с коне, което се провежда всяко лято на площад Piazza del Campo. Историческият център на града се счита за обект с "изключителна универсална стойност" от ЮНЕСКО и, разбира се, местните жители са известни с топлото си посрещане.

На второ място е ирландският град Корк - очарователен, оживен център в сърцето на чудния пейзаж на графство Корк, който си заслужава да посетите, ако обичате вкусната храна, зашеметяващите галерии и непринуденото веселие.

Всъщност ирландците са известни със своята дружелюбност по целия свят. Не е изненада, че Дъблин, столицата на Изумрудения остров, се нарежда на трето място по дружелюбност в Европа.

С всичко - от страхотни ресторанти и пъбове, изпълнени с атмосфера, до свирене на цигулка по улиците - е ясно, че този град е едно от местата, където наистина можете да общувате с местните жители. Освен това една от атракциите в града току-що беше обявена за най-добрата в Европа от Световните награди за пътуване. Става дума за пивоварната Guinness.

Испания също има добри резултати. Малага и Сан Себастиан също попадат в списъка на най-приветливите градове в Европа.

Ето и списъка на 10-те най-дружелюбни, определен от читателите на CN Traveller's Readers Choice Awards

Сиена, Италия (98.33)

Корк, Ирландия (97.00)

Дъблин, Ирландия (95.37)

Хелзинки, Финландия (95.00)

Белград, Сърбия (94.55)

Малага, Испания (94.19)

Сан Себастиан, Испания (92.67)

Дубровник, Хърватия (92.61)

Букурещ, Румъния (92.5)

Любляна, Словения (92,31)