Заведения Новини

Джейми Оливър отваря ресторант в Белград

   
Джейми Оливър отваря ресторант в Белград

Английският световноизвестен готвач Джейми Оливър отваря ресторант в Белград, Сърбия. Той е автор на много готварски книги, а също така се изявява като телевизионен водещ. Известният ресторантьор, който има на сметката си 19 готварски книги, има 48 ресторанта във Великобритания. Всеки българин, който иска да опита ястията, приготвени по рецепти на Джейми Оливър, може да го направи, като за целта просто трябва да стигне до Белград, съобщи Sofia24.bg. 

В Instagram, в акаунта "jamiesitalianserbia“, бе съобщено, че франчайз на ресторантите на известния готвач се отваря в сръбската столица. В социалната мрежа е обявен конкурс за готвачи, бармани, сервитьори, хостеси, помощен персонал, мениджъри, директор логистика и генерален мениджър. 

Рекламата гласи: "Jamie Oliver’s Italian“ идва в Белград и търси ентусиазирани, екипни играчи, които са готови да споделят страстта си с колеги и гости. Ако се разпознавате в това описание и искате да бъдете част от нещо специално, ще се радваме да се срещнем! Ще организираме ден на отворените врати за наемане на работа в Белград на 9 ноември 2023 г. Елате да се запознаете с италианската марка на Jamie и кандидатствайте за позиции, които ви интересуват. Моля, вземете си автобиографията със себе си. Искаме да чуем за вас, както и за вашите умения и опит. За въпроси или заявки не се колебайте да се свържете с нас чрез съобщение“.

На 16 години Джейми отива да учи в професионалния Уестминстър кетъринг колидж. След като завършва, работи във Франция и в ресторанта на Антонио Карлучио в Лондон. По-късно попада в прочутото "Ривър кафе“ и скоро участва във филм за него.

Не след дълго получава предложение за собствено телевизионно предаване. Така се ражда "Натуралният готвач“, в което се показват лесни за изпълнение рецепти.  Страхотното излъчване на водещия и естественото му поведение пред камера го изстрелва до това да тръгне на път с шоуто си "Натуралният готвач“. Много скоро след турнета в Австралия и Нова Зеландия той се превръща в световно явление.  Любопитно е, че получава покана да приготви обяд на британския премиер Тони Блеър през 1999 година.

В края на 2001 г. отваря първия от верига учебни ресторанти "15“ за млади хора, които не учат или не работят. За тази му инициатива получава Орден на Британската империя. ТВ поредицата "Кухнята на Джейми“ се излъчва в 40 страни, а готварските му книги се радват на огромен успех. През 2004 г. се връща в училище, за да учи и да мотивира децата и работниците в кухнята да готвят и да се хранят здравословно. След този успех вече е много известен. 

Разработва дизайн на прибори за хранене за престижната компания "Чърчил Чайна“. Заедно с "Тефал“ пуска няколко серии кухненски уреди и съдове, включително професионална серия с неговото име. Създава своя серия италиански луксозни храни, които се продават в цял свят.

През есента на 2007 г. Джейми Оливър създава верига луксозни италиански ресторанти, наречени "Джеймс Италиан“. В края на 2009 г. пуска приложение за Iphone, наречена "20-минутни ястия“, което се превръща в хит и печели престижната награда на "Епъл дизайн“ за приложения.

Предаванията му "Вкуснотиите на Оливър“ и "Вкусът на Великобритания“ са излъчвани и в България. Може би не знаете , но той отговаря за кетъринга на клубния стадион "Етихад Стейдиъм“ на "Манчестър Сити“ от 2013 година. На Джейми Оливър е присъдена 2 пъти титлата "Най-влиятелната фигура в сферата на ресторантьорството“.