Анализи

Най-популярните дестинации за зимни пътувания през 2023 г.

   
Най-популярните дестинации за зимни пътувания през 2023 г.

Независимо дали желаете да се потопите в празничната атмосфера в някой от ослепителните коледни пазари в Европа или искате да забравите за дъжда, вятъра и студа, и да се насладите на екзотична ваканция през януари, през предстоящия зимен сезон имате на разположение фантастични дестинации за пътуване.

Платформата за отдаване под наем на ваканционни имоти Airbnb класира най-актуалните места за тази зима. Въз основа на търсенията за пътуване през зимата между 1 януари и 15 септември 2023 г. тя състави списък с десет световни дестинации.

Кой е на върха? Това е Хонконг. Градът е особено популярен през есента и началото на зимата заради умерените си температури. Освен това привлича с оживен нощен живот и изобилие от кулинарни изкушения- идеалното място за зимно бягство.

Снимка: iStock by Getty Images

Аржентинската столица Буенос Айрес е на второ място в списъка на Airbnb за зимни пътувания. "Париж на Южна Америка" предлага на пътуващите от студеното северно полукълбо така необходимата доза слънце и е идеално място за бягство от сковаващия студ. Най-доброто време за посещение? Винаги преди началото на януари, когато летните температури в Аржентина започват да се покачват.

Снимка: iStock by Getty Images

Патая ще бъде третата най-популярна дестинация тази зима, като също предлага на пътуващите топло време през периода декември-февруари. Тайландският град е известен със своите зашеметяващи плажове и неслучайно е наричан "Хаваите на Изтока".

Снимка: iStock by Getty Images

Тази година Тайланд се оказа особено популярен за зимни пътувания, като това са две от четирите азиатски дестинации в списъка. Четири европейски дестинации също са в класацията, включително две места в Испания.

Ето кои са най-добрите дестинации за зимни пътувания през 2023 г. според Airbnb:

Хонконг

Буенос Айрес, Аржентина

Патая, Тайланд

Плая Бланка, Испания

Токио, Япония

Ао Нанг, Тайланд

Коста Тегисе, Испания

Франкфурт, Германия

Вашингтон, САЩ

Вроцлав, Полша