Новини Хотели

Michelin Hotel ще дава звезди на хотелите от 2024 г.

   
Michelin Hotel ще дава звезди на хотелите от 2024 г.

 

От 2024 г. Мишлен (Michelin) ще присъжда на хотелите Michelin Keys, които ще се превърнат в еквивалент на звезди за ресторантите. Новото ръководство ще помогне на пътниците да изберат качествено място за престой, където обслужването се предоставя на най-високо ниво, съобщиха от компанията.

Екипът на Michelin Guide работи по проекта повече от четири години. В резултат на подбора ръководството включва повече от 5000 хотела и места за настаняване в 120 държави с различни ценови диапазони и стилове. Те бяха оценявани по критерии като местоположение, архитектура и интериорен дизайн, комфорт и качество на обслужване, индивидуалност на заведението и съотношение цена-качество.

Първият пътеводител на Michelin Hotel ще бъде достъпен за гледане в началото на 2024 г. Той ще бъде публикуван на уебсайта и мобилното приложение на MICHELIN Guide, където също ще можете да избирате настаняване с помощта на филтър за търсене, да резервирате стая, да извършвате онлайн плащания, да оставяте отзиви и да споделяте своя опит.

Червеният гид на Мишлен се счита за най-влиятелният ресторантски рейтинг в момента. Първият пътеводител е издаден през 1900 г. от Андре Мишлен и представлява списък с различни места, които могат да бъдат полезни на пътника - например хотели, сервизи, заведения за хранене или платени паркинги.

Габриел Драгиев