Новини Транспорт

Ineos Grenadier отвежда всеки запален пътешественик до дестинацията на мечтите му

   
Ineos Grenadier отвежда всеки запален пътешественик до дестинацията на мечтите му

Истинският номад по душа, който живее пълноценно само когато е на път, вече може да достигне дори най-недостъпните места, благодарение на най-новото попълнение в семейството на Силвър Стар – INEOS Grenadier. Безкомпромисен офроудър, който съчетава прецизната немска инженерна мисъл и стабилния британски автомобилен дизайн, осигурява проходимост дори при най-трудни терени, като същевременно предлага отлично поведение на пътя.

Идеята за създаването на машината се ражда в лондонския пъб Grenadier, където сър Джим Радклиф - най-богатият британец, собственик на втората по големина в света химическа компания INEOS и запален пътешественик, осъзнава, че на пазара липсва истински 4х4 автомобил, който да служи на своите собственици при всякакви обстоятелства и приключения.

INEOS Grenadier е проектиран така, че да предложи вместимост на максимален полезен товар и да пренесе всякакъв багаж, включително извънгабаритен до където се наложи. При сгънат втори ред седалки универсалният 5-местен вариант на автомобила осигурява над 2 000 литра товарно пространство, а в 2-местния модел Utility Wagon може да бъде побран дори стандартен европалет. Край на притесненията какво можем да вземем на следващото си екстремно пътешествие.

Офроудърът предлага различни модификации с избор между два доказали се 3-литрови шестцилиндрови двигателя на BMW. Агрегатите на Grenadier са специално усъвършенствани, за да осигурят максимален въртящ момент при ниски обороти. По този начин водачът винаги разполага с достатъчно динамика и сцепление, без претоварване на двигателя и пълен контрол при преодоляване на пресечените терени към местата с мечтани гледки.

INEOS Grenadier изпълнява точно това, което обещава – безкомпромисно офроуд преживяване, без да прави компромис с удобството на управление и цялостната функционалност на автомобила. Която и да е следващата дестинация в плановете ви, INEOS Grenadier е перфектният спътник, който можете да ви отведе до там. Автомобилът вече може да бъде видян и тестван в шоурумите на Силвър Стар.