Заведения

Happy отваря първи ресторант в Румъния и планира в Дубай

   
Happy отваря първи ресторант в Румъния и планира в Дубай

Българската верига ресторанти Happy ще отвори първото си заведение в Румъния в началото на следващата година. Информацията е на Forbes Romania, която се позовава на консултантската компания CBRE – посредник по сделката. Новата локация е в Букурещ, като предстои допълнително разширяване.

Ресторантът в румънската столица ще е с площ 730 кв. м и трябва да отвори врати през първата половина на 2024 г.

Happy Restaurants е познат на някои румънци, които прекарват ваканциите си в България или други европейски градове“, коментира Иван Попов, главен изпълнителен директор на веригата.

Навлизането в северната ни съседка е част от глобалния план за развитие на компанията, която има за цел да се разрасне от 40 до 70 локации до 2030 г. и да се разшири на нови пазари, включително Обединените арабски емирства (Дубай).

Плановете на Happy, свързани с Букурещ, са в следващите пет години да отвори поне пет ресторанта там.

Първият Happy Bar & Grill ресторант отвори във Варна през 1994 г. Към днешна дата компанията управлява над 35 заведения в България, пет в Барселона и един в Лондон.

Освен това, за втора поредна година ресторантът в Лондон е отличен като най-доброто заведение в града в класацията на British Restaurant Awards.