Заведения Новини

Шеф Андре Токев се завръща на кулинарната сцена в Пловдив

   
Шеф Андре Токев се завръща на кулинарната сцена в Пловдив

Шеф Андре Токев се завръща на кулинарната сцена в Пловдив след дълго отсъствие. Топ готвачът ще твори в кухнята на ресторант „Сол и Пипер” заедно със собственика му шеф Николай Боруков идния понеделник- 13 ноември. С гостуването на Токев заведението връща спрените по време на ковид гастро вечери, а рестартът им е повече от обещаващ.

Токев ще представи пред пловдивските ценители на високата кулинария 5-степенно сезонно меню, като съчетава храната с испански и италиански вина. За старт се е спрял на салата от печено цвекло с мус от козе сирене ,поръсено с ядки, с бяло вино LA GABACHA Совиньон Блан от Испания. Стъпка №2 е от крем карамел от черноморски миди с италианско бяло вино Верментино Ди Гаура, а третата гурме изненада е пъстърва в сос хайвер, върху юфка с праз и целина, която ще се сервира с розе Кантина ди Гаура от Италия.

За основно ястие шеф Токев се е спрял на галантин от  комбинация между “Токачка и Фазан” с аромат на трюфел, върху зеле с бекон, родопски качамак с тиква, печен сос с патешки дроб. За него е подбрал две червени вина от Испания- вино,

MACHOMAN/monastery,Syrah,petit Verdot и  TINTAFINA/Tempranillo/.

За десерт топ готвачът ще направи кисело мляко с мед, върху желе от дюля,сладолед от този и горски плодове върху крамбъл от баница. Сервира се с орехов ликьор.