Новини Транспорт

Wizz Air достигна рекордните 33 млн. пътници това лято

   
Wizz Air достигна рекордните 33 млн. пътници това лято

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, отчита нов рекорд за летния сезон – 33 млн. превозени пътници в периода април – септември 2023 г. Резултатите свидетелстват за значителен ръст от 24%, постигнат от европейската авиокомпания, спрямо миналото лято.

При 33-те милиона пътници, летели на борда на Wizz Air това лято, се забелязва тенденцията да резервират билетите си предварително и да планират своята заслужена почивка от по-рано. Клиентите на Wizz Air са се наслаждавали най-често на морски дестинации, разглеждане на градски забележителности и семейни екскурзии.

В България Wizz Air също отбеляза значителен ръст на превозените пътници през лято 2023 от над 13%, както и 99,51% завършени полети. Най-популярните дестинации от мрежата на WIZZ сред българските клиенти това лято са били Испания и Италия.

В отговор на добрите резултати Wizz Air вече публикува лятното си разписание за 2024 г., като билетите за полетите са в продажба на цени от само 28,99 лв.*. Ранното обявяване на полетите цели да даде възможност на пътниците да резервират своята лятна почивка от сега, за да се възползват от достъпните цени на билетите. Пасажерите могат още сега да си резервират полети до популярни летни дестинации като Бари (Италия), Малага (Испания), Ларнака (Кипър), както и Ница (Франция).

Роланд Тишнер, управляващ директор на Wizz Air Унгария, коментира:

„Щастливи сме, че над 33 милиона души избраха да летят с Wizz Air това лято. Още по-щастливи ни прави фактът, че успяваме да им предоставим нашите високи стандарти и най-добрите условия за пътуване. Мисията на Wizz Air е да прави пътуването лесно и достъпно – ето защо полетите ни за следващото лято са вече обявени и клиентите могат да избират от голям брой дестинации. Нямаме търпение да посрещнем още пътници на борда на нашата млада и ефективна флотилия и да им дадем възможността да опознаят света и да създадат незабравими спомени.“

Полетите на авиокомпанията за летния сезон са вече налични в мобилното приложение на Wizz Air и на wizzair.com.