Новини Турагенции

Рапсоди травел залага на ски зоната Парадиски във Френските Алпи за българите

   
Рапсоди травел залага на ски зоната Парадиски във Френските Алпи за българите

Сезонът на ски почивките наближава с пълна скорост. Тенденцията показва, че много българи ще изберат да карат ски в чужбина, като Алпите остават сред любимите варианти. Но може би френската им част е най-привлекателната за мнозина.  

Живописните курортни градчета са романтично сгушени между склоновете, пистите са на световно ниво, а обслужването - висококачествено. Освен това Франция сама по себе си предлага много изкушения, най-вече в гастраномически план. Като цяло местните знаят как да създадат туристически продукт с внимание към клиента.  

Ски курортът Лес Аркс (Les Arcs) категорично е сред най-атркативните! Със своите 200 км писти, достигащи от 1600 м до 3230 м метра височина, комплексът предлага изключителни възможности за ски и сноуборд. След откриването на кабинковия лифт Vanoise Express през декември 2003 г., Лес Аркс става част от групата свързани ски курорти, която включва и близкия курорт Ла План (La Plagne). Цялата ски зона е обединена под името Парадиски (Paradiski) и разполага с общо 425 км писти, което я прави истински рай за всеки любител на зимните спортове.  

Парадиски е най-големият  

свързан ски регион в света и предлага още по-големи възможности за скиране и сноуборд. Със свързани лифтове и писти, туристите могат да се придвижват лесно между курортите. Разбира се, мястото е отличен избор и за онези от компанията, които не искат да се качват на пистите.  

Има много опции за разнообразни зимни забавления - от разходки на снегоходки и снегокартинг, до топло СПА и ресторанти с изискани ястия. Парадиски предлага и уникални магазини, където клиентите могат да пазаруват стилни зимни дрехи и сувенири. Независимо дали карате ски или не, зоната привлича със своя красота и богат избор на активности, които ще направят почивката ви незабравима. 

Туроператорът “Рапсоди травел” определено залага на Френските Алпи за предстоящия зимен сезон. За това и предложенията им за Лес Аркс са повече от привлекателни. Групата ще отпътува на 13 януари 2024 г. Преглаганата програма е за 7 дни, а цените започват от 929 лв на човек. В пакета е включено настаняването в Le cime des Arcs, 6-дневна ски карта Les Arcs, както и ползване на басейн/ сауна/ хамам/ фитнес/ wi-fi / TV. За избралите тази програма могат да си организират собствен транспорт, но от туроператора са готови да съдействат за пътуването и самолетни билети.

Ски курортът Лес Аркс със сигурност е единствен по рода си, тъй като се състои само от четиризвездни резиденции, които предлагат стилно обзаведени апартаменти за най-взискателния вкус – хотелско обслужване, басейн и СПА зона. Зимният курорт е заобиколен от борова гора и впечатлява гостите със своята интересна архитектура.  

Типичният савойски стил е съчетан с дърво и камък, като се обръща специално внимание на детайлите. В курорта туристите се придвижват основно пеша или със ски, колите са паркирани в подземните гаражи на резиденциите, като по този начин се засилва комфортът на всички почиващи и те наистина се намират в една зимна и уютна приказка! 

Всичко това прави Лес Аркс и ски зоната Парадиски изключително атрактивни за ски и сноуборд туристи, които търсят незабравими зимни спортни преживявания в едно от най-красивите места във Френските Алпи. 

Йоана Шомова