Турагенции

Wonder Travel организира ски почивки в Ла План и Ле Менюир с чартър

   

Ле Менюир предлага невероятна ски зона, която е свързана с Вал Торенс
  Мирослав Иванов

За мнозина изглежда странно, но за любителите на зимните спортове, снежните върхове и забавленията сега е перфектното време за резервиране на следващата ваканция. Алпите са сред най-популярните ски дестинации в Европа. На първо място, те предлагат едни от най-завладяващите пейзажи в света. Със своите извисяващи се върхове и непокътнати заснежени склонове, те са наистина величествен фон за зимна ваканция. Освен това те са дом на някои от най-добрите ски курорти в света, които предлагат луксозни места за настаняване, заведения за хранене и широк спектър от зимни дейности. Сред фаворитите за българите са Френските Алпи. Това се дължи на факта, че предлагат голямо разнообразие от ски терени - от подходящи за начинаещи склонове, до предизвикателни черни диаманти.

Ле Менюир

Туроператорът Wonder travel обяви чартъри през зимния сезон за ски във Френски Алпи – до зоните Трите долини и Парадиски, обяви за TravelNews Лилия Костова, управител на компанията. Първите два чартъра са на 6 и на 13 януари 2024 г. от София до Торино с European Air Charter. След това се осигуряват трансфери до хотела и обратно. Настаняването в ски зоната Трите долини е в курорта Ле Менюир (до Вал Торенс). Цените започват от 959 евро на човек, като влизат самолетните билети, трансфери, превоз на ски екипировка, 7 нощувки в 3-звезден хотел със закуски и вечери и медицинска застраховка. В цената не е включена ски картата.

Ски зоната Трите долини

е най-голямата със свързани писти в света. Тя вече отвори на 18 ноември и приема скиори.

Ски зоната на Ле Менюир

Със своите 600 км ски писти, 172 лифта и 318 маркирани писти, районът предлага най-различни възможности за забавления, релакс и нови преживявания. Това несъмнено е най-добре развитата част на Френските Алпи и всяка година комплексът инвестира във възможно най-модерно оборудване, правейки го най-големия и най-модерния във Франция. Независимо дали сте опитен скиор или за първи път карате сноуборд, в Трите долини ще намерите много възможности за вашето ниво. Ски зоната се състои от 9 живописни градчета, но най-популярните са Вал Торенс, Ле Менюир, Мерибел и Куршавел. „От години предлагаме ски почивки там и всяка година това е най-успешната ни програма“, коментира Лилия Костова.

Третият чартър е на 20 януари 2024 г.

и отново до Торино, но с настаняване в курорта Ла План (La Plagne) в ски зоната Парадиски (Paradiski). Цените започват от 1099 евро на човек, като влизат самолетните билети, трансфери, превоз на ски екипировка, 7 нощувки в 3-звезден хотел със закуски и вечери и медицинска застраховка. В цената не е включена ски картата. Курортът Ла План е част от ски зона Парадиски (Paradiski), истински рай за скиорите с обща дължина на свързаните писти 425 км. Това е втората по големина в света ски зона със свързани писти.

Ски зоната Парадиски

Ла План

се състои от 6 части (Ем ла План/ Aime la Plagne, Бел План/ Belle Plagne, План Вилаж Солей / Plagne Villages/Soleil, План Белкот/ Plagne Bellecôte, План Сантр/ Plagne Centre и План 1800/ Plagne 1800) и 4 прилежащи курортни селища (Ле Кош/ Les Coches, Шампани ан Ваноаз/ Champagny en Vanoise, План Монталбер/ Plagne Montalbert и Моншавен/ Montchavin), които са свързани от обща ски зона.

Между всичките части има безплатен транспорт от 8 сутринта до полунощ. Основната характеристика е разнообразието - както на различните селища, така и на пистите. В Ла План има и специални места за сноубордистите - 3 boardercross и 2 boardergliss. Една част от пистите е наречена Серените (Sérénité), която е по-широка и по-спокойна, като е подходяща за начинаещите. За феновете на фрийстайла е изграден сноупарк „7cube” с дължина 900 метра. А за тези, които искат да се упражняват в слалома, е зоната Жан-Люк Кретие (Stade de Slalom Jean-Luc Crétier).

Ла План

Спектърът от забавления е широк, като ски зоната предлага възможности за моторни шейни, бобслей (единствен във Франция и с олимпийски размери), парапланер, ледена пързалка, разходки със снегоходки или просто снежни разходки, запознаване с приложни занаяти, екскурзии в района. Свободното време вечер може да се прекара в игри на боулинг, да се възползвате от happy hour, да вечеряте на хубава музика или да посетите нощните барове.

Ако търсите дестинация за зимна почивка, която предлага много дейности, зашеметяващи пейзажи и вкусна храна, Френските Алпи трябва да са на първо място в списъка ви. С курортите и пистите от световна класа, както и с очарователните селца, които можете да разгледате, в този планински регион има за всекиго по нещо!

Йоана Шомова