Заведения Новини

Румен Спецов: Ресторантьорството е един от рисковите сектори на българската икономика

   
Румен Спецов: Ресторантьорството е един от рисковите сектори на българската икономика

Искаме да има равнопоставеност при облагането и плащане на данъците за всички. От началото на годината досега имаме над 4500 сигнала за укриване на доходи. От сигналите през миналата година имаме събрани 650 000 лева, тази година вече имаме над 350 000 лева, при това без да има стимулиране на изпратилите сигналите", това каза Румен Спецов пред Нова телевизия.

Според него, такива мерки помагат за изсветляване на икономиката. Ресторантьорството е един от рисковите сектори на българската икономика. " Облагането на бакшиша е практика, която вече се прилага в много страни в света. При проверка данъчните служители проверяват какви пари има във всеки сервитьор. Ако давате пари в брой ще трябва да направите сложни действия, които могат да бъдат проследени", каза оше шефът на НАП.

Румен Спецов обясни, че отнемането на автомобили и продажбите им на търг на водачи, които са употребили алкохол или наркотици вече се вижда, че дава резултат.

"Проверката в БФС започна, очаквам всичко да е наред, но ще изнесем резултатите, щом приключим с проверката", обеща Спецов.

Той съобщи, че по ревизонните актове срещу Васил Божков и неговите фирми сумите са изплатени и според закона, хазартният бос е чист пред данъчните.

Шефът на НАП обяви, че от 2000 българи с имоти в Гърция, само при трима има разминаване между доходи и стойност на придобития имот.