Новини Хотели

Хотелската верига Кемпински влиза в ски курорт в Румъния

   
Хотелската верига Кемпински влиза в ски курорт в Румъния

С инвестиция от 70 милиона евро, Kempinski Hotels отваря нова локация в ски курорт в Европа. Новият хотел на веригата се намира в град Пояна Брашов в Румъния, на 250 км. от България и малко над 500 км. от София. 

Това е първият проект на базирания в Букурещ предприемач Rock Holding в Румъния в сегмента за луксозни хотели. Компанията е позната в страната с множеството луксозни жилищни проекти в румънската столица. За това стана ясно от съобщение на компанията.

Новият хотел е разположен в планините на централна Румъния и ще бъде първият петзвезден хотел в региона на Трансилвания и дебютният проект на Kempinski в Румъния. Kempinski Hotels е със 120 стаи за гости.

Мястото за настаняване ще предлага и спа и уелнес съоръжения, три ресторанта с румънската и с международна кухня. Ще се предлага и конферентен център и зала за събития, както корпоративни събития, така и сватби.

"Пояна Брашов без съмнение е една от най-атрактивните части на Румъния и има голям потенциал за развитие", коментира Мирча Котига, главен изпълнителен директор и основател на Rock Holding.

Гостите на планинския курорт Кемпински Пояна Брашов, ще имат директен достъп до около 24 километра ски писти по склоновете на масива Postăvarul.

Новото международно летище Брашов-Гимбав се намира на 30 минути с кола от хотела, като там има директни полети от градовете Дубай, Лондон, Брюксел, Барселона, Мюнхен, Щутгарт, Тел Авив и Женева, докато до по-голямото международно летище Букурещ може да се стигне за 2,5 часа.

"Планините на Източна Европа са едни от най-впечатляващите в света и се радваме, че намерихме нов дом в очарователната местност Пояна Брашов", казва Бернолд Шрьодер, главен изпълнителен директор на Kempinski Group и председател на Управителния съвет на Kempinski AG.

Kempinski Hotels е създаден през 1897 г. и е най-старата верига луксозни хотели в Европа. В портфолиото си Kempinski Group управлява 82 хотела и резиденции в 35 държави и в момента има над 26 проекта в процес на разработка по света.